Annons:

En Hultsfredsbo står för sin röst

Fler människor som förtidsröstar gör om sitt val på valdagen

En Hultsfredsbo står för sin röst

Fler och fler personer som lämnat sin förtidsröst, ändrade sig under höstens val och på valdagen ångrade sig. Det visar siffror från Valmyndigheten. I länet var Mönsteråsborna mest villrådiga, där nästan två procent ändrade sin röst. Hultsfredsborna, stod däremot starkt förankrade på jorden, endast fyra personer ändrade sig.

Annons:

Drygt 10 000 väljare som valde att förtidsrösta, ändrade uppfattning fram till valdagen och röstade på ett annat parti. Det visar färska siffror från valmyndigheten. Det är en fördubbling av antalet väljare som ändrar sin förtidsröst, jämfört med valet 2010, då 5 000 väljare ändrade sig.

- Siffrorna talar för sig själva, fenomenet har ökat. Vad det beror på kan vi inte säga, eftersom Valmyndigheten inte har som uppgift att undersöka det, säger Ylva Vesterlund, pressekreterare vid Valmyndigheten, till Nyhetsbyrån Siren.

I Kalmar län är det väljare i Mönsterås som är mest villrådiga, medan de som är mest förankrade i sin övertygelse återfinns i Hultsfred. Där var det bara fyra personer som ändrade sin förtidsröst på valdagen, eller 0,05 procent av väljarkåren i kommunen.

Motsvarande siffor i Vimmerby var 14 personer som ändrade uppfattning, 0,13 procent av väljarkåren och i Västervik var det 35 personer som, eller 0,14 procent av väljarkåren som ändrade uppfattning om vilket parti som de ansåg var bäst.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt