Annons:

Leijonram: ”Jag har inte sett någon uppsägning”

Kommunchefen Carolina Leijonram känner inte till att Stefan Larsson sagt upp sig. Foto: Simon Henriksson

Leijonram: ”Jag har inte sett någon uppsägning”

I går kunde Dagens Vimmerby avslöja att räddningschefen Stefan Larsson bestämt sig för att lämna sitt uppdrag. Kommunchefen Carolina Leijonram är fortfarande ovetande om uppsägningen.
– Jag har inte sett någon uppsägning och inte pratat med honom, säger hon.

Annons:

I går fick Räddningstjänstens personal beskedet från Stefan Larsson. Enligt uppgifter till DV beror uppsägningen på att Larsson har en annan syn på hur Räddningstjänsten ska förändras framöver än kommunledningen.

– Jag tycker att det är jättetråkigt om det är så, Stefan har agerat på ett väldigt bra sätt för Vimmerby kommun och jag har känt mig trygg med att han funnits där. Vi har haft ett gott samarbete, säger Carolina Leijonram. 

Ingen kontakt

Leijonram har inte haft någon kontakt med Larsson om hans uppsägning.

– Jag har inte sett någon uppsägning och inte pratat med honom. Samhällsbyggnadschefen (Miklós Hatházi) har semester denna vecka och jag har inte prata med honom om det heller, säger hon.

Har det funnits en konflikt om hur Räddningstjänsten ska utvecklas framöver?

– Inte som jag vet om, vi har ett inbokat möte framöver där vi ska diskutera den här frågan. Nationellt ställer man krav på oss att växla upp, det rör Vimmerby och alla andra kommuner. På regional nivå pratar vi om krisberedskap och civilt försvar och Räddningstjänstens uppdrag kommer att förändras framöver. Det är ett annat fokus på krisberedskap och civilt försvar i dag. Vi vet inte hur vi ska lösa det, utan det finns på agendan.

Har kommunledningen haft en annan bild än Larsson?

– Jag har inte suttit i några sådana sammanhang, men vi har ett möte inplanerat i slutet av nästa vecka.

Har du fått till dig det från andra?

– Det får Stefan svara på själv, men inte enligt den information som jag har i dag. Den som är ledare måste själv vilja ta sig an de förändringar som är på gång, men vi får snart veta hur landet ligger.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt