Annons:

Vimmerbybutik nominerad till landets bästa:

Systembolaget i Vimmerby kan bli årets butik. Bilden är en genrebild. Foto: Systembolaget/Pressbild

Vimmerbybutik nominerad till landets bästa: "Jätteglädjande"

Systembolaget i Vimmerby har fått pris som årets bästa butik i Linköpingsregionen. Dessutom nomineras butiken till årets Systembolagsbutik inom hela företaget – precis som grannbutiken i Hultsfred.
– Det är jätteroligt, säger Lisa Schouenke, butikschef i Vimmerby.

Annons:

Det blev ett bra år för Systembolaget i Vimmerby 2018. Nu har butiken chansen att bli årets butik inom hela företaget – precis som butiken i Hultsfred. Det avgörs på en gala i Stockholm senare i år.

Vimmerby, som sedan ett drygt år tillbaka ingår i Linköpingsregionen, har också blivit årets butik i den regionen.

– Det är jätteroligt. Vi har jobbat ihop ett år här och har skapat bra resultat. Det är jätteglädjande att vi får det här erkännandet, säger Lisa Schouenke, butikschef i Vimmerby.

Hur lyder motiveringen?

– Vi har inte fått den skriftligt än, men framför allt är det att vi har en ny grupp som ändå har kunnat leverera jättebra. Halva vår grupp har varit lite mer än ett år och den äldsta har varit här i 40 år.

Har ni firat framgången på något särskilt sätt?

– Vi firar alltid våra framgångar och det här ska förstås firas lite extra. Vi hade lite finare fika i fredags och säkerligen kommer det firas längre fram också.

"Väldigt tacksamma"

Vimmerby samarbetar tätt med Hultsfred – trots att de ingår i olika regioner.

– Den linjen drogs för ett drygt år sedan, men det hindrar oss inte från att samarbeta. Vi delar på personalen och kommer säkert vidareutveckla det samarbetet. Vi jobbar också med lite nya rutiner och det är bra att kunna sträcka sig bortom sin egen butik.

Lisa Schouenke har varit butikschef i lite mer än ett år. Responsen på utmärkelsen har varit positiv hittills, säger hon.

– Det är samma där, kunderna upplever att vi ger bra service och har ett bra kundbemötande.

Vad tror du om chanserna att vinna hela Sveriges bästa butik?

– Man ska aldrig säga aldrig, men vi vet ju inte riktigt vad vi ställs mot. Förhoppningarna finns, men Hultsfred är en stark kandidat också. Vi är i alla fall väldigt tacksamma för att bli nominerade från vårt område.

Systembolagets stora gala hålls den 6 april i huvudstaden. På Systembolaget i Vimmerby är det sex anställda.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt