Annons:

BoKlok ser ingen varselrisk:

BoKlok ser ingen risk att behöva göra som Hjältevadshus.

BoKlok ser ingen varselrisk: "Vår plan ligger fast"

Tidigare i veckan meddelade Hjältevadshus att man behöver varsla 100 av 250 anställda. Men BoKlok, som också var en vinnare i SKL-upphandlingen, ser inte någon risk för företaget i Gullringen.
– Vår plan ligger fast. Vi investerar och bygger mer i Gullringen, säger Henrik Johnsson, Head of Supply Chain på BoKlok.

Annons:

Hjältevadshus blev den stora vinnaren i SKL:s bostadsupphandling för några år sedan. Att det inte har slagit ut som man förväntade sig är en av anledningarna till att husföretaget tvingas varsla 100 anställda om uppsägning.

Även BoKlok var en vinnare i upphandlingen, men där ser man inte någon risk att behöva gå samma väg.

– Vi har inga planer på att ändra den plan som ligger. Vi investeringar och bygger mer i Gullringen. Det finns inga planer på något annat och det är svårt för oss att kommentera andras verksamheter, säger BoKloks Henrik Johnsson.

Ni ser inga liknande farhågor?

– Nej, det kan vi inte säga. 

"Ingen stor skillnad"

Mikael Lundin, fabrikschef på BoKlok-fabriken i Gullringen, säger att deras verksamhet inte alls byggt på SKL-avtalet.

– För vår del var det samma produkt som vi redan tillverkar. För oss är det ingen stor skillnad. Det är svårt att kommentera deras läge kontra vårt läge. Vi kämpar på med den plan vi har. 

Skanska satsar en kvarts miljard på sin fabrik i Gullringen och ombyggnationen av fabriken tar sin början under 2019. Vd:n Jonas Spangenberg har tidigare sagt att planen är att vara klara med alla steg år 2021.

– Vi har börjat projekteringen nu och om allt går som det ska tar vi de första spadtagen i april, säger Mikael Lundin.

"Ökad konkurrens"

Dock märker även BoKlok av en vikande konjunktur.

– Det är lite tuffare nu, det råder det ingen tvekan om. Det är bara att titta på Boverkets statistik, så ser man att det är en nedgång. Det är tuffare nu än för två år sedan och det innebär en ökad konkurrens på marknaden, men det påverkar inte våra planer, säger Henrik Johnsson. 

Mikael Lundin:

– I det segment som vi arbetar inom innebär det att vi bör vara mindre påverkade över en konjunkturcykel, men det är andra aktörer som också vill in i det här segmentet. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt