Annons:

Misstänker att deras katter förgiftats med råttgift – vill varna andra

Sara Berneljungs katt Eos fick avlivas efter misstänkt förgiftning. Foto: Privat

Misstänker att deras katter förgiftats med råttgift – vill varna andra

Sara Bernljung har på samma dag tvingats avliva sina två katter Sabrina och Eos. Nu misstänker man att båda förgiftats av råttgift.
– Vi vill varna alla i området och i Hultsfred att ha koll på sina djur, säger hon.

Annons:

Det var i måndags som två av Sara Bernljungs katter dog. Nu går hon ut och berättar om omständigheterna kring deras oväntade död.

– Allt började med att jag hittade den ena katten, Sabrina, i soffan. Hon hade svåra kramper i hela kroppen och vi åkte in med henne till jourveterinären. Där misstänkte de att hon hade blivit förgiftad. Hon hade krampat svårt i flera timmar och vi fick ta beslutet att låta henne somna in, säger Sara Bernljung.

Men inte nog med det. När hon och hennes partner kom hem igen hittade de en annan av katterna, Eos, medvetslös med kramper i sängen.

– Vi fick en ny tid till veterinären och han hade också minimala chanser att klara sig, så vi fick låta honom somna in. Det känns förstås hemskt och man kan inte fatta att det är sant.

"Rädda för att någon vill skada djuren"

Nu misstänker både Sara och veterinären att de två katterna förgiftats med råttgift. Nu vill hon varna alla i Ekeberg och Hultsfred med omnejd.

– Efter att båda katterna hade samma symptom misstänker vi att det handlar om förgiftning. Jag vill gå ut och varna alla i området och i Hultsfred att ha koll på sina djur.

Har ni någon aning om hur de har fått i sig giftet?

– Vi vet inte alls hur de har fått i sig det. Det är mycket hundar och katter här i Ekeberg så vi är rädda att någon har gjort det här medvetet för att skada djuren.

De har inte hört att någon annan blivit drabbad än.

– Vi har valt att inte polisanmäla i det här läget, då vi inte kan säga säkert att någon har gjort det här avsiktligt. Men vi känner att det är viktigt att varna andra, så att de är uppmärksamma, säger hon.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt