Annons:

Samråd om markkabel från Lervik

E.ON kallar till samråd om en markkabel från den planerade vindkraftsparken i Lervik.

Samråd om markkabel från Lervik

E.ON planerar att gräva ner markkabel från den planerade vindkraftparken i Lervik, söder om Hjorted, till en ny transformatorstation norr om riksväg 40. Nu kallar man till samråd och svar eller synpunkter ska vara lämnade senast den åttonde mars 2019.

Annons:

För all gräva ner en markkabel krävs det tillstånd och det vill E:ON och Eurowind Energy AB få genom att kalla till samråd. Ett brev skickas ut till fastigheter som berörs av, eller ligger i närheten av de alternativa dragningarna som man föreslår var den mest lämpliga dragningen. Samråd skickas också till länsstyrelsen och tillsynsmyndigheter.

Man föreslår att dragningen ska gå från den planerade vindkraftsparken i Lervik, mellan sjöarna Tätsjön och Nedre Ämten fram till en ny transformatorstation norr om riksväg 40.

När samrådet är avslutat kommer en samrådsredogörelse att sammanställas och sändas till länsstyrelsen, tillsammans med en hemställan om beslut om projektet kan antas medföra betydande miljöpåverkan eller ej. Därefter upprättas en ansökan om tillstånd som prövas av Energimyndigheten.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt