Annons:

  • Hela 200 företag ska besökas – GDL blev först ut

    Kommunledningen – med Carina Östh, Carolina Leijonram, Ingela Nilsson Nachtweij, Ola Gustafsson, Marie Nicholson på plats – står mellan platschefen Håkan Nyström på GDL.

  • Hela 200 företag ska besökas – GDL blev först ut

    Platschefen Håkan Nyström.

Hela 200 företag ska besökas – GDL blev först ut

Den nya majoriteten sätter ribban högt. 200 lokala företag ska få besök av kommunledningen under den här mandatperioden.
– Det finns mycket vi politiker kan lära oss, säger kommunalrådet Ingela Nilsson Nachtweij (C).

Annons:

Vimmerbyalliansen vill förbättra näringslivsklimatet avsevärt i Vimmerby kommun. En del av försöket är att utvecklingschefen Thomas Svärd informerar om det senaste i näringslivet vid varje sammanträde med kommunstyrelsen.

Dessutom ska kommunledningen besöka en stor mängd företag under mandatperioden. Målet är att besöka samtliga företag med fem anställda eller fler. Det betyder att cirka 200 besök planeras.

– Det innebär ett besök i veckan och vi kommer vara olika konstellationer. Näringslivet behöver vår närvaro och vi vill höja näringslivsklimatet här. Vi vill höra vad de ser för utmaningar och vad vi kan göra. Vi behöver hjälpas åt, säger Ingela Nilsson Nachtweij (C), kommunalråd.

Marie Nicholson (M) tror att det kan bli ännu fler företag. 

– 200 är bara riktmärket, men vi tror att vi kommer gå ut till fler företag också. Det är mycket som företagen har att dela med sig av till oss, säger hon.

"Nappade direkt"

Företaget GDL var det allra första besöket. Detta efter en tidig förfrågan från platschefen Håkan Nyström.

– Vi nappade direkt. Det är också ett sätt att marknadsföra sig, vi är en del i kommunens infrastruktur och det är en bra chans att få visa det, säger Håkan Nyström.

Carina Östh, näringslivsutvecklare, kommundirektören Carolina Leijonram och Ola Gustafsson (KD) var också med på besöket på GDL.

– Det här är helt i enlighet med SLUS-projekt, som i stor grad handlar om att dialogen ska förbättras, säger Östh.

"Gick snabbt"

Under besöket berättade Håkan Nyström om GDL:s verksamhet i Vimmerby. Han berättade om renhållningen och hur det ser ut med avfallshanteringen i kommunen, som GDL sköter på uppdrag av VEMAB. 

GDL fick överta sophämtningen från Reno Norden med kort varsel. 

– Vi hade sex veckor på oss för att planera övertagandet. Det gick snabbt. Samtidigt bytte vi till ett nytt digitalt system och lade om turerna på sophämtningen för att de skulle bli mer effektiva. Det var kaotiskt och därför hade vi en del problem inledningsvis. Nu upplever vi att det fungerar bra.. Enligt senaste återkopplingen från VEMAB var det inte ett enda missat kärl, berättade Håkan Nyström.

Politikerna och tjänstemännen fick också se på vilka skillnader som finns mellan Vimmerbys hantering respektive Hultsfred och Högsbys. Där har ett digitalt kommunikationssystem införts, vilket underlättar för ansvarig på GDL att se hur det går. 

– Vårt system ska digitaliseras under hösten. Kärlen håller på att taggas för fullt.

"Vill växa"

Håkan Nyström berättade att GDL satsar i Vimmerby.

– Vi vill växa i Vimmerby. I dag har vi tio anställda plus en mängd underentreprenören. Vi försöker vara med i många affärer och har blivit betydligt skarpare när det gäller offentliga upphandlingar. Vi har också hittat på att GDL står för "Gynna Det Lokala". 

I själva verket står GDL för Gamla Dragarlaget.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt