Annons:

HR-chefen: ”Vi har stor respekt för att det finns en oro”

Rekryteringen av en ny räddningschef i Vimmerby har ännu inte inletts. Foto: Jakob Karlsson/Arkivbild

HR-chefen: ”Vi har stor respekt för att det finns en oro”

Trots att en och en halv månad gått sedan Stefan Larsson sa upp sig har kommunen ännu inte inlett rekryteringsprocessen.
– Vi har respekt för att det finns oro, det är naturligt, skriver HR-chefen Marie Halldén i ett mejl till Dagens Vimmerby.

Annons:

Stefan Larsson slutar sin anställning i mitten av april. Då kommer Vimmerby kommun inte ha tillsatt någon efterträdare. Det bekräftar HR-chefen Marie Halldén i ett mejl till Dagens Vimmerby.

Rekryteringsprocessen har ännu inte inletts.  

– Vi undersöker just nu hur det övriga länet organiserar sig för att möta framtidens krav. Vi har också dialog med Länsstyrelsen, svarar Halldén på frågan om i vilket skede arbetet med en efterträdare befinner sig i.

När tror du att tjänsten är tillsatt?

– Vi kan inte svara på frågan idag.

 "En mycket viktig funktion"

I en artikel med Dagens Vimmerby säger säkerhetssamordnare Håkan Westerback att det finns en oro i kåren med tanke på den kommande vakansen.

– Vi har respekt för att det finns oro, det är naturligt. Det är en mycket viktig funktion.

Varför får personalen inom Räddningstjänsten information om Stefans uppsägning först den 11 mars, nästan två månader efter att Stefan sagt upp sig?

– Information har gått fram till personalen så fort uppsägningen var bekräftad. Den 11/3 kommer vi – samhällbyggnadschef, Miklos Hathazi och jag HR-chef, Marie Halldén – att ha ett möte med personalen och tillsammans med dem arbeta vidare kring en lösning på kort och lång sikt.

I torsdags ställde DV kompletterande frågor. Dessa har vi ännu inte fått svar på. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt