Annons:

Ingmar Eklund är årets Vimmerbybo:

Ingmar Eklund blev årets Vimmerbybo. Priset delades ut av Christian Ingemarsson, Marcus Alsér och Carolina Leijonram. Foto: Ossian Mathiasson

Ingmar Eklund är årets Vimmerbybo: "Roligt att de kommer ihåg gamla gubbar som mig"

Årets Vimmerbybo 2018 är utsedd. Det är Södra Vi-profilen Ingmar Eklund som fick ta emot den fina utmärkelsen på Vimmerbygalan.
– Det är roligt att de kommer ihåg gamla gubbar från landsbygden som mig, säger han.

Annons:

Ingmar Eklund blev väldigt överraskad när han fick samtalet med det glädjande beskedet. 

– "Sitter du ned" frågade de. Sedan berättade de att jag var årets Vimmerbybo, och det får man tacka och ta emot för, att man sätter värde på vad man har gjort för bygden här. Det är nog för lång och trogen tjänstgöring för Södra Vi, säger Ingmar Eklund.

Profilen startade en gång i tiden Nöjespumpen i Södra Vi, ett dansställe som fortfarande lever vidare i allra högsta grad. 

– Pumpen kom till när Michael (Eklund, hans son reds.anm) kom hem från lumpen. Då hade han inget jobb och jag hade grävmaskiner på den tiden, så han följde med mig till Storebro och efter en vecka sa han att han kunde gräva själv och att jag kunde stanna hemma. Det var då jag började titta på Pumpen. Företaget som hade haft verksamhet där hade gått i konkurs och lokalen stod tom. 

Efter en snabb diskussion blev allt klart.

– Först hyrde jag det i fem år, men sedan märkte vi att det gick bättre och bättre och då köpte vi det och började satsa ännu mer. 

"Var mycket jobb"

Han säger att det inte var många som trodde på det i början.

– Men vi hade det i 23 år innan vi sålde allt till Gullringen Nöje AB. Det blev en stor samlingsplats och vi hade alla de bästa dansbanden där, krogshower och mycket annat. Det var slitsamt och mycket jobb. Vi skötte allt själva med städning och sådär, men hade mycket släkt och vänner som hjälptes åt, säger han och fortsätter:

– Det är väl allt med det och mycket annat som har gjorts i samhället. Jag håller på med brunnsparken, hembygdsföreningen, kyrkan och så fixade vi macken här i Södra Vi och gatubelysningen. Det är nog allt sånt sammanvägt. Man försöker göra det bästa för bygden och få alla att trivas. Vi är en grupp som jobbar mycket för det här i bygden. 

"Känner stolthet"

Att han skulle kunna bli årets Vimmerbybo någon gång har han inte haft en tanke på.

– Nej, verkligen inte. Men när man tänker tillbaka är det mycket man har gjort. Att få det här gör att man känner stolthet för att man har gjort något bra för kommunen. Det är väl det här ett tecken på.

Hur ska det här firas?

– Något måste vi göra, men vad vet jag inte. Jag har faktiskt suttit och tänkt tillbaka på allt jag gjort genom åren de senaste dagarna.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt