Annons:

Dags att samla in det farliga avfallet i kommunen

Målarfärg är ett exempel på det farliga avfall som kan samlas in i helgen. Foto: Pressbild

Dags att samla in det farliga avfallet i kommunen

På lördag den 6 april samlar Vimmerby Energi & Miljö in farligt avfall från kommunens kransorter. En speciell lastbil kommer turnera runt i kommunen och stanna till en stund på olika återvinningsstationer så att privatpersoner kan lämna farligt avfall.

Annons:

Farligt avfall är det allra viktigaste avfallet att sortera ut och lämna på rätt ställe så det inte hamnar i den vanliga soppåsen eller i avloppet. För att underlätta och komma närmare hushållen kör VEMAB en Farligt Avfall-bil i kommunen en gång varje år. Nu på lördag den 6 april är det dags för årets insamling. 

– Alla hushåll har inte tillgång till egen bil så syftet med denna insamlingsrunda är att ge alla hushåll chansen att lämna sitt farliga avfall, säger Daniel Johansson, Vimmerby Energi & Miljö AB. 

Exempel på farligt avfall som privatpersoner kan lämna är färgrester, spillolja, sprayflaskor, batterier, rengöringsmedel, bensin, batterier, lampor mm. 

– Om man inte har möjlighet att passa Farligt Avfall-bilen denna dag så kan man alltid lämna farligt avfall på Vimmerby Återvinningscentral. Nu på lördag bjuder vi dessutom våra kunder på fika, säger Daniel Johansson. 

De orter som besöks under lördagen är Tuna, Frödinge, Södra Vi, Gullringen, Rumskulla och Storebro.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt