Annons:

HAN VILL SÄLJA FASTIGHETEN TILL KOMMUNEN

Vimmerby Bed & Breakfast är en del av den fastighet som Henrik Samuelsson erbjudit till Vimmerby kommun. Foto: Linus Johansson

HAN VILL SÄLJA FASTIGHETEN TILL KOMMUNEN

Gamla Tvättman och nuvarande Vimmerby Bed & Breakfast kan hamna i kommunens ägo. Åtminstone om nuvarande ägaren Henrik Samuelsson får som han vill.

Annons:

Samuelsson har erbjudit kommunen att köpa fastigheten och nu har Samuelsson förslag gått vidare för yttrande till flera kommunala förvaltningar.

Tomten är cirka 18 500 kvadratmeter och byggnationen ungefär 5 500.  Detaljplanen godkänner ytterligare byggnation om 1 600 kvadratmeter.

I lokalerna finns 35 kontor, lager på 2 000 kvadratmeter och tvätthall. Det finns även vattentäkt på fastigheten samt skyddsrum. Samuelsson menar att kommunen kan driva fastigheten ekonomiskt genom att använda vattentäkten som tillåter ett uttag på 240 kubikmeter per dygn. 

"Inte aktuellt"

Fastigheten har tidigare varit till salu för 27 miljoner kronor. Samuelsson köpte den av landstinget för 2,7 miljoner år 2006. Vad kommunen erbjuds att köpa fastigheten för framgår inte av Samuelssons förfrågan.

Kommunen har under lång tid haft funderingar på att flytta sitt centralförråd från Trekanten till en mer central plats.

– Det är inte aktuellt att flytta centralförrådet från Trekanten i närtid. Men vi hör ändå efter om någon annan del av kommunen är intresserad. Om det finns något sådant intresse kan vi ta en diskussion om pris och göra värderingar av aktuella fastigheter. Sen är det ytterst politiken som får ta ställning till den sammanställning vi jobbar fram, säger Miklós Hatházi till Vimmerby Tidning.

Samhällsbyggnadsavdelningen vill "att remissvaren belyser ekonomiska aspekter, kommunens behov, fastighetens lämplighet för kommunal verksamhet och möjlig framtida användning av mark, byggnad och vatten". Svaren ska vara inlämnade senast den 26 april. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt