Annons:

  • Nu öppnar Vimmerbys första padelcenter:

    Nu öppnar Nicklas Samuelssons och Mathias Westerlings padelcenter i Vimmerby. Foto: Simon Henriksson/Arkiv

  • Nu öppnar Vimmerbys första padelcenter:

Nu öppnar Vimmerbys första padelcenter: "En dröm för oss"

Flera månaders hårt slit är över. I dag öppnar Vimmerbys första padelcenter.
– Det är en dröm som går i uppfyllelse, säger ägaren Mathias Westerling.

Annons:

Vimmerby IBK-profilerna Nicklas Samuelsson och Mathias Westerling valde att testa padel för första gången förra sommaren. Inte ens ett år senare står deras eget padelcenter färdigt i Vimmerby.

I dag är det premiär för Vimmerbys allra första padelcenter.

– Det känns fantastiskt roligt och lite overkligt också. Det är en dröm som går i uppfyllelse. Det är inte ens ett år sedan vi spelade för första gången, men det känns jättebra, säger Mathias Westerling.

Banorna är redo att spelas på, även om det fortfarande återstår en del arbete innan hela padelcentret är färdigt. De senaste veckorna har ägarna Nicklas Samuelsson och Mathias Westerling jobbat nästintill dygnet runt.

– Det har varit tre veckor där det nästan har varit dygnet runt. Det är skönt att det öppnar, det är nu det roliga börjar för oss med matcher och folk här. Det har varit mycket förberedelser och vi väljer att öppna nu. Bokningssystemet är inte helt klart, men det går att lösa via mejl, messenger eller att man kommer hit.

"Folk snackar"

Padel är en av världens snabbast växande sporter och intresse finns i Vimmerby också.

– Det är svårt att veta i och med att vi inte har gått ut så hårt än, men vi har elva eller tolv årsabonnemang redan. Några strötider här och var har bokats och vi tror att det kommer bli fler. Det finns tider kvar om man säger så. 

Nicklas Samuelsson säger att intresset verkar stort.

– Folk snackar och är nyfikna. Man vet vad det är, men kanske inte har provat. De som har bokat är sådana som jobbar på ett företag där man har provat. De som avvaktar är de som inte har testat själva än, säger han. 

"Stor satsning"

Duon har valt att satsa mycket ekonomiskt och tidsmässigt på sin idé.

– Det är en stor satsning vi gör och det hade gått att få billigare banor och sådär, men vi vill verkligen göra det som vi vill ha det. Ingen ska gå härifrån och känna att det var halvdant. Det är Adidas-koncept på banorna, så vi har dem i ryggen. Det genomsyras av kvalitet.

Det kommer bland annat bli ligaspel och företagsevenemang.

– Det blir en blandad kompott och vi hoppas att företag blir intresserade när vi har fått bjuda hit dem.

Har det blivit som ni hade tänkt er?

– Ja, det måste jag säga. Vi visste hur lokalen skulle bli och vad vi skulle rätta oss efter. Att vi har fått vara med från början har varit bra. Samarbetet med Michael och Ulrika Eklund och deras underleverantörer har funkat kanon. Det är fantastiska människor att samarbeta med.

En större invigning är planerad till sommaren.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt