Annons:

83 000 kronor i lön – så ser avtalet ut för nya vd:n

Ordföranden Magnus Danlid (C), kommunalrådet Ingela Nilsson Nachtweij (C), nya vd:n Johan Ohlén och vice ordförande Thomas Karlsson.

83 000 kronor i lön – så ser avtalet ut för nya vd:n

Jan Erixon slutade som vd för Vimarhem i januari i år. För det fick han 18 månadslöner i avgångsvederlag. Detta efter en förhandling då Jan Erixon hade 32 månader i fallskärm.
Den nya vd:n Johan Oléhn får 15 månadslöner om en liknande uppgörelse skulle komma i fråga.

Annons:

På torsdagen stod det klart att Vimarhems nya vd från och med mitten av augusti i år heter Johan Oléhn Därmed kan det kommunala bostadsbolaget lägga en turbulent tid bakom sig.

Den mångåriga vd:n Jan Erixon och bolaget kom överens om att han skulle sluta som vd. Jan Erixon hade rätt till 32 månadslöner vid uppsägning, men styrelsen och Jan Erixon kom överens om 18.

– Vi sa att här måste vi komma fram till något i samförstånd och det är därefter en lång tid som det här har diskuterats. Då kom vi fram till 18 månadslöner. Min bild är att Jan inte på något sätt har sagt upp sig, utan det här är något som har vuxit fram ömsesidigt, har Magnus Danlid (C) tidigare sagt. 

32 månadslöner kommer den nya vd:n Johan Oléhn inte ha rätt till. 

– Det finns en ömsesidig uppsägningstid på sex månader. Men om vi säger upp Johan tillkommer också nio månader som ett avgångsvederlag. Det blir totalt 15 månader, säger Vimarhems ordförande Magnus Danlid och fortsätter:

– Jan hade ett speciellt avtal, men det här är den överenskommelsen vi har gjort. Vi har kommit fram till den här uppgörelsen helt enkelt.

Högre lön än Erixon

Johan Oléhn kommer att ha en månadslön på 83 000 kronor, vilket är mer än vad Jan Erixon hade trots en snabb löneutveckling de sista åren.

– Det är en förhandling och vi har jobbat fram ett avtal i några veckor. Det har alldeles nyss blivit underskrivet och vi har kommit överens om den lönen. 

Utöver det får Johan Oléhn tre extra semesterdagar och en förmånsbil. Vimarhem kommer inte att ta fram en bostad i Vimmerby åt honom.

250 000 kronor

Rekryteringen av den nya vd:n kostar Vimarhem cirka 250 000 kronor. Det är vad man betalar rekryteringsföretaget Unik Resurs för deras arbete.

– De skötte marknadsföringen och ansökningen utifrån den profil vi hade satt. Vi hade skallkrav och börkrav från början.

Från att fyra personer blivit utvalda har Vimarhems styrelse skött intervjuer och tagit beslutet.

– Vi har inte upphandlat Unik Resurs, utan det hängde på ett avtal som kommunen hade, ett så kallat ramavtal. Upphandlingsenheten i Västervik hade upphandlat det åt kommunen. Vi har gått efter den prislistan.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt