Annons:

HÄR ÄR VIK:S MINUSRESULTAT – BEHÖVER FÅ IN TVÅ MILJONER

Magnus Nilson, föreningsutvecklare i VIK

HÄR ÄR VIK:S MINUSRESULTAT – BEHÖVER FÅ IN TVÅ MILJONER

Västerviks Ishockeyklubb (VIK) behöver få in två miljoner kronor mer i intäkter nästa säsong. Det finns inga planer på att det byggs en ny arena för ishockey, därför vädjar klubben till sina sponsorer att sträcka ut en hjälpande hand.

Annons:

Det kostar mycket pengar för att driva ett ishockeylag i toppklass. Den säsongen som avslutades i våras, hade VIK en omsättning på 18,3 miljoner kronor. Ändå gjorde man ett minusresultat på 809 000 kronor. Enligt VIK:s föreningsutvecklare, Magnus Nilsson, beror det till stor del på en sak.

– Vi behöver få en ny ishall som tar mer publik och som kan erbjuda fler försäljningsställen, säger Magnus Nilsson.

Det omdiskuterade marknadsföringsbidraget från Västerviks kommun på 800 000 är inte inräknat i resultatet. 

"Behöver få in två miljoner"

Någon ny ishall, kommer inte att byggas det kommande året. Klubben kommer fortsätta spela i Hockeyallsvenskan vilket gör att det behövs mer pengar till den kommande säsongen. Därför bjöd klubben in sina största sponsorer till ett frukostmöte i torsdagsmorse, där de berättade om vad det är som gäller för att klubben ska klara av att fortsätta spela i den näst högsta serien.

– Vi behöver få in två miljoner kronor till.

Han menar att är två viktiga faktorer som kommer att krävas av alla som gillar ishockey.

– Det första som behövs är vilja. Vi måste kroka arm och vara uthålliga. Vi vill se ett långsiktigt engagemang, se till helheten, se möjligheter och vara framåtlutande samt vara lösningsfokuserade, säger Magnus Nilsson.

Ny sponsor på väg in

Det andra är förmåga att hjälpa till.

– Vi vill få hjälp med att inspirera andra som kan bli våra partners. Visa vilket värde som hockeyn har för kommunen och näringslivet. Det är inte bara ett elitlag som kostar pengar. Vi har en ungdomsverksamhet som är en av de största i Västerviks kommun.

Men allt är inte nattsvart. Klubben hade hoppats kunna presentera en ny sponsor under torsdagen, men den fick förhinder.

- Det kan bli en av de största sponsorerna VIK har.

Höjer priserna till kommande säsong

Inför kommande säsong höjs alla priser. Det gäller inträdesbiljetter för sittplats och ståplats. Men även för sponsorerna.

– Vi höjer befintliga sponsoravtal vilket ger oss 450 000 kronor. Vi tror inte att vi kommer att få mer publikintäkter för att vi höjer våra biljettpriser, då vi mister fyra hemmamatcher som har gett mycket publikintäkter. Matcherna mot Leksand och Oskarshamn, säger Magnus Nilsson.

Han anser att det finns ett större mervärde som näringslivet kan få ut av att VIK spelar i näst högsta serien i Sverige.

På längre sikt måste det byggas en ny arena där VIK kan spela sina hemmamatcher, enligt Nilsson. 

– Då kommer vi att kunna få fler besökare på våra hemmamatcher och bättre försäljningsmöjligheter i hallen. Det kommer att ge de erforderliga extra miljonerna som klubben måste få in.

Men fram tills en ny hall har byggts vädjar Magnus Nilsson om mer pengar: 

– Vi måste hjälpas åt för att öka klubbens intäkter och att få fler partners till klubben.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt