Annons:

Kommunen uppvaktade Asllani:

Kosovare Asllani uppvaktas av kommunalrådet Ingela Nilsson Nachtweij (C) och VIF:s Stefan Bragsjö. Foto: Vimmerby kommun

Kommunen uppvaktade Asllani: "Ville gratulera henne till bronset"

Kosovare Asllani är nybliven VM-bronsmedaljör och proffs i Real Madrid. I samband med Bullerby Cup:s första dag uppvaktades hon av Vimmerby kommun.
– Vi ville gratulera henne till VM-bronset. Hon är en förebild för många, säger kommunalrådet Ingela Nilsson Nachtweij (C).

Annons:

För 18 år sedan vann ett flicklag från Vimmerby IF Bullerby Cup. Lagkapten för det laget? Ingen mindre än Kosovare Asllani, numera en av Sveriges främsta fotbollsspelare och en starkt bidragande orsak till Sveriges bronsmedalj i VM.

I samband med Bullerby Cup:s öppningsdag fanns Asllani på plats, men hon var inte tillgänglig för intervjuer med media.

– Vi ville uppvakta henne och gratulera henne till VM-bronset. Hon är en stor förebild för många. Hon fick själv sitta i stolen och titta på filmen som Ing-Marie Fransson gjort om när hon var med och vann Bullerby Cup för 18 år sedan, säger Ingela Nilsson Nachtweij (C). 

Kommunalrådet hälsade att Asllani ville skicka med några viktiga saker till alla de som spelar turneringen i dag. 

– Mycket handlar om att ha roligt, ha en gemenskap och inkludera alla i laget. Gör man det så kommer också resultaten. Hon har varit med om mycket, men värdesätter Bullerby Cup högt. VM-framgången kom av att ha roligt, säger Nilsson Nachtweij och Peter Karlsson (C).

Kosovare Asllani signerade även stolen och nu hoppas man kunna utmana Vimmerbyborna.

– Kom hit, ta en bild, hashtagga och skicka en gratulation till "Kosse". Vi hoppas att så många som möjligt kommer hit och gör det. Hon är en viktig person för Vimmerby kommun.

Ing-Marie Fransson filmade även under torsdagsförmiddagen och materialet kommer att användas av både kommunen och Vimmerby IF. Asllani fick en stol, utformad som en fotboll, i gåva av kommunen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt