Annons:

  • Här är de nya ägarna till Mossebo:

    Andy och Pernilla Rudolfsson lämnar över Mossebo till Andreas Nibelius, Clara Rylander och Andrew Johnston.

  • Här är de nya ägarna till Mossebo:

    Andreas Nibelius, Clara Rylander och Andrew Johnston är taggade på att driva Mossebo vidare.

Här är de nya ägarna till Mossebo: "Känns jättespännande"

Mossebo Gästhem byter ägare. Trion Andrew Johnston, Andreas Nibelius och Clara Rylander ska sköta verksamheten framåt.
– Det känns jättespännande, säger Clara Rylander.

Annons:

Redan förra veckan berättade vår tidning att Clara Rylander tar över Mossebo Gästhem. På onsdagen avslöjades det att hon gör det tillsammans med Andrew Johnston och Andreas Nibelius.

Från och med 1 oktober lämnar Pernilla och Andy Rudolfsson över verksamheten till den nya ägartrion. 

– Det känns jättespännande och fantastiskt roligt. Vi är jättetaggade, säger Clara Rylander och Andrew Johnston. 

Den sistnämnde är ägare till det glashotell som ska bli verklighet i Gullringen.

– Jag ser det här som ett komplement till Brännebro och glashotellet. När vi börjar servera mat där behöver vi ha någonstans att ta maten från och då är det perfekt att vi lagar den i egen regi. Det kommer bli både café och restaurang i Brännebro, men det kommer i etapp två sedan. Vi räknar med att glashotellet är i drift 2021 och kraftstationen nästa år. När glashotellet är klart blir det här jätteviktigt, säger Andrew Johnston.

Clara Rylander driver sedan tidigare Rokulla Pensionat, något hon också kommer att fortsätta med.

– Mossebo och Rokulla har samarbetat tidigare och nu kan det samarbetet förstås bli ännu tajtare. Min ingång i det hela är att Mossebo förlänger Rokulla och Rokulla förlänger Mossebo. Jag är övertygad om att det kommer komplettera varandra jättebra. Sedan är det väl ingen hemlighet att jag vill utveckla det jag nördar mest på, nämligen mitt bakande. Det kommer bli mer bakverk här ute nu, säger hon.

Clara sköter driften

Alla tre är delägare, men Clara Rylander kommer sköta driften av verksamheten. Andreas Nibelius, bror till Clara, bor i Jönköping och kommer göra en del praktiska saker och främst hoppa in under topparna. 

– Vi kommer jobba tajt ihop, även om det är jag som är på plats den största tiden. För mig är det viktigt att Mossebo lever vidare och plocka upp den gamla andan med ett litet ansiktslyft. Det kan handla om känslan, menyn och hela konceptet.

Bland annat kommer man satsa på helgluncher och afternoon tea.

– Jag tror att det kommer ge bra respons. Jag ser det här som en fantastisk möjlighet.

Fann varandra i Gullringen

Andrew Johnston och Clara Rylander fann varandra i samband med ett informationsmöte om hans satsningar i Gullringen.

– Det var slumpen kan man säga. Allt har byggts på efter det och det har sakta men säkert ramlat på plats. Det är en kombination av slumpen och personkemi.

De nya ägarna kommer också fortsätta med catering till bröllop och liknande.

– Ambitionen och visionen är väl att utveckla det ytterligare. 

Till att börja med kommer man att ha en anställd och det är Clara Rylanders egen mamma. Annars ligger förstås mycket fokus på de populära julborden, som kommer igång i slutet av november.

– Det är jättemycket att förbereda inför dem och det kommer vi få börja med nästan direkt. 

Den första lördags- och söndagslunchen blir redan den första helgen i oktober efter övertagandet.

"Känner oss färdiga"

Pernilla och Andy Rudolfsson har haft planer på att lämna över verksamheten i flera år och i flera omgångar. De tog över Mossebo Gästhem 2003.

– Det har varit på gång rätt många gånger, men sen har jag ångrat mig och kört på. Det har också varit viktigt att hitta rätt köpare också såklart. Mossebo har bara haft två ägare och vi vill att det ska fortsätta i samma anda och att arvet förvaltas, säger Pernilla Rudolfsson och fortsätter:

– Det kommer hit gäster ibland som säger att de firar 60-årig bröllopsdag och att de gifte sig här en gång i tiden. Långt innan det blev restaurang så var det en viktig plats för speciella ögonblick. Men nu känner vi oss färdiga och det känns bra, men ni får nog fråga mig i september när det börjar bli dags för julborden, säger hon och skrattar.

Avskedsmiddag

Hon har utbildat sig till behandlingspedagog och har tankar på att testa det. Samtidigt kommer de driva vidare vandrarhemmet i Lönneberga. 

– Det kommer kännas såklart, men det känns bra att det blir dessa som tar över, det gör det. Annars hade det inte varit på tapeten om jag inte kände att det stämde. 

Pernilla kommer också finnas med under en övergångsperiod och det som redan är inbokat kommer att genomföras. Dessutom är det klart att det blir en söndagsmiddag den 29 september på Mossebo Gästhem.

– Det blir det sista vi gör och som ett avsked kan man säga. Det kan bli ett trevligt avsked och söndagsmiddagar hade vi i början när vi tog över, även om det är några år sedan.

Då kommer även de nya ägarna att finnas på plats och visa upp sig.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt