Annons:

VARG FÅNGAD PÅ BILD IGEN – HÄR KAN NI SE DEN

Med största sannolikhet har en varg återigen fångats i våra trakter.

VARG FÅNGAD PÅ BILD IGEN – HÄR KAN NI SE DEN

Den 30 april fångades en varg på bild 300 meter från Tuna. Nu har en ny, uppmärksam bilist fångat vad som med största sannolikhet är en varg mellan Virserum och Ävlingebo. – Jag tyckte direkt att huvudet påminde om den bild ni hade lagt upp, säger fotografen, som vill vara anonym.

Annons:

Två bilister har fångat en varg på bild inom loppet av en vecka i våra trakter. En slump? Sannolikt inte. Fotografen, som vill vara anonym, fångade en varg på bild häromdagen mellan Virserum och Ävlingebo. Den 30 april fångades en varg 300 meter från Tuna.

Först trodde hen att det var en hund, men när hen kom närmare gick det upp för personen vad det var.

– Jag satt i mina egna tankar och tänkte att det var en lös hund. Men jag såg inget folk i närheten. När jag kom närmare tänkte jag: "Det är ju en varg!". Jag har aldrig sett någon i verkligheten tidigare, säger hen. 

Bilisten stannade till och vevade ned rutan och tog bilden. 

– Den var tre meter från bilen och jag förstod att det var en varg på huvudet. Den såg ut som den på bilden ni hade lagt upp tidigare. 

Hundra procent säker är hen inte än, visserligen. 

– Jag har skickat till Länsstyrelsen, men inte fått svar. Det är ju röd dag, så det dröjer nog tills imorgon. Innan dess törs jag inte säga till hundra procent, men till 98 i all fall. Jag har haft hundar som liknar den här, men huvudet skilde sig mycket åt. Det var en häftig känsla, eller vad man ska säga, jag hade aldrig sett en i verkligheten. Jag tror inte att en hund hade gått in i skogen bara så där, men det gjorde vargen till slut och då blev jag övertygad. 

Mest omdiskuterade rovdjur

Vargar är Sveriges mest omdiskuterade rovdjur. Kalmar län har ingen fast vargstam och att vargar fastnar på bild i länet är mycket ovanligt. Länsstyrelsen har beslutat att Kalmar län ska vara berett att årligen ”dela en vargföryngring med angränsande län, till dess at miniminivån tre stycken föryngringar för hela södra rovdjursförvaltningsområdet är uppfylld”.

Tidigare i år sprang en varg omkring i centrala Kalmar. Totalt finns det cirka 400 vargar i Sverige och i stort sett alla i mellersta eller norra Sverige.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt