Annons:

Utvecklingschefen bemöter Staffan Samuelsons hårda kritik

Thomas Swärd är utvecklingschef i Vimmerby kommun.

Utvecklingschefen bemöter Staffan Samuelsons hårda kritik

I en artikel i DV i kväll riktar företagaren Staffan Samuelsson kritik mot Vimmerby kommun. Den bemöts av utvecklingschefen Thomas Swärd.
– Ett tydligt exempel på att vi inte fått det att fungera, säger han.

Annons:

Företagaren Staffans Samuelson, som bland annat ligger bakom Musteriet i Djursdala samt turistboendet Oxgården i Vimmerby, kritiserar Vimmerby kommun.

Detta sedan han ålagts att betala 32 000 kronor i straffavgift för att inte alla papper var i ordning när han började ombyggnationen av den lada i Djursdala som snart är ett färdigt musteri.

I en artikel i DV i kväll säger han bland annat att "Jag vände mig till kommunen för att få hjälp med att komma vidare, men fick ingen. Nu straffas jag av samma kommun".

Swärd har förståelse

Thomas Swärd är chef för utvecklingsenheten på Vimmerby kommun:

– Att det blev så här är jättebeklagligt, och jag kan absolut ha förståelse för Staffans kritik, säger han.

– Det är viktigt att det skapas rätt förutsättningar och förväntningar både från näringsidkaren, oss på näringslivsavdelningen och den tilldelade lotspersonen. Vad kan vi göra, vad får vi göra och vad vill näringsidkaren ha hjälp med?

"Inte fått det att fungera"

Att utveckla näringslivs- och lotsarbetet är en ständigt pågående process, menar Thomas Swärd.

– Det här är ett tydligt exempel på att vi inte fått det att fungera – vi behöver bli betydligt tydligare mot näringsidkare med vad vi kan hjälpa till med och vilka förväntningar den som söker hjälp kan ha på en företagslots

– Alla förstår att om man ska dra igång en verksamhet, vilken det än är, så är det många regler att förhålla sig till. Där får vi se över hur vi kan bli bättre på att hjälpa till, säger Thomas Swärd.

Här kan du läsa artikeln där Staffans Samuelson kritiserar hur han blivit bemött av Vimmerby kommun. 

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt