Annons:

Ordföranden funderar på sin framtid: ”Vill göra det bästa”

Kyrkorådets ordförande Magnus Carlsson (POSK) funderar på att avgå. Foto: Vimmerby Pastorat

Ordföranden funderar på sin framtid: ”Vill göra det bästa”

Kyrkorådets ordförande Magnus Carlsson (POSK) fick hård kritik i personalens skrivelse till Arbetsmiljöverket. Nu funderar han på sin framtid. – Som du förstår blir man fundersam, säger han.

Annons:

Det blåser ordentligt i Vimmerby Pastorat sedan arbetsplatsens skyddsombud larmat om arbetsmiljön inom pastoratet. I anmälan till Arbetsmiljöverket står det bland annat att kränkande särbehandling förekommer. Det mesta av kritiken riktas mot kyrkohedern Eva-Lena Karlsson, men kyrkorådets ordförande Magnus Carlsson får också kritik. Anledningen är att anmälaren anser att det är omöjligt att föra en givande dialog med kyrkorådets ordförande.

Nu funderar Magnus Carlsson på att lämna sin post.

– När en facklig representant skriver om en förtroendevald är det allvarligt och jag måste själv fundera över hur jag ska göra. Jag känner att jag har förtroende från kyrkorådet, men jag har inte tagit ställning till det än. Jag vill göra det bästa för kyrkan och kan inte säga något mer i dag. Det finns många bitar i det här att fundera över och det vill jag göra. Jag vill att det ska bli bra för alla parter.

Känner du att du har förtroende?

– Det är en svår fråga. Jag tror att jag har förtroende från kyrkorådet och i kyrkofullmäktige och det är de som väljer. Får jag andra signaler kommer jag överväga dem. 

Inga enskilda samtal

Kyrkorådet har haft en genomgång med personalen utifrån vad som hänt, men man har ännu inte pratat med de anställda enskilt.

– Samtliga medarbetare har fått en kort information om den skrivelse som är inlämnad och vi måste jobba med de här frågorna. Det här är väldigt färskt och när vi har ett förslag på lösning så återkommer vi med det. Vi är medvetna om problemet.

Hur bedömer du att personalens förtroende för kyrkoherden?

– Alla chefer har personal för och emot sig. Förtroendevalda har i uppdrag att ge kyrkoherde medel att styra och leda verksamheten och det är det vi ska titta på. 

Har kyrkorådet förtroende för kyrkohedern?

– Min personliga uppfattning är att jag tror att hon har förtroende, men jag har inte testat den än. Jag hoppas att hon har det.

Kyrkorådet har ännu inte träffats sedan skrivelsen blev känt.

– Det är för tidigt att kalla till ett extra sammanträde. Vi måste få fram mer information först. Hela kyrkorådet kommer gå in och titta på det här. Vi vill göra det bästa för kyrkan. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt