Annons:

Braksuccé för raggare och knuttar på Näktergalen

I närmare två månader har det strömmat besökare till Stadsmuseet Näktergalens utställning "Raggare, knuttar och kanske några mods". I lördags var sista dagen som utställningen visades, och nu kan succén summeras. Foto: Micael Rundberg

Braksuccé för raggare och knuttar på Näktergalen

Det blev braksuccé för Stadsmuseet Näktergalens utställning "Raggare, knuttar och kanske några mods", som stängde i lördags.
– Vi har aldrig tidigare haft så många besökare per dag, säger Gunilla Gustafsson.

Annons:

Den 23 november öppnade utställningen "Raggare, knuttar och kanske några mods" på Stadsmuseet Näktergalen i Vimmerby.

Under knappt två månaders tid har besökarna kunnat uppleva ungdomskulturerna i Vimmerby med omnejd – från slutet av 1960-talet till mitten av 1980-talet.

"Öveträffat mina förväntningar"

I lördags var det den sista dagen för utställningen, och när museets föreståndare Gunilla Gustafsson nu summerar den känns ordet succé nästan futtigt.

– Det har gått fantastiskt bra. Jag var beredd på att det kunde komma mycket folk, men nu känner jag mig bara ödmjukt överväldigad.

– Den här utställningen har överträffat mina förväntningar, trots att jag trodde på bra uppslutning. Utslaget per dag har vi aldrig haft så många besökare på någon utställning tidigare, berättar Gunilla.

Många nya besökare

Totalt har utställningen besökts av närmare 2 000 personer. Men det är inte bara besökssiffran som har överväldigat Gunilla, utan också alla positiva kommentarer, samt givmildheten från de som har varit med och lånat ut föremål till museet.

– Det känns som att utställningen har lockat många olika kategorier av människor – både de som var med själva på den tiden, men också andra. Kul också att vi har fått hit så många nya besökare, som inte brukar vara här på Näktergalen, säge hon.

Nya projekt väntar

I dag, måndag, började Gunilla arbetet med att plocka ner succéutställningen. Men ingen rast och ingen ro, för redan till våren väntar nya projekt.

– När man har fått ett sådant här gensvar är det inga problem att hitta energi till det, säger Gunilla Gustafsson.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt