Annons:

Värdering av Näs dröjer

Värderingen av Astrid Lindgrens Näs väntas vara klar runt midsommar. Foto: Astrid Lindgrens Näs

Värdering av Näs dröjer

Saltkråkan och Vimmerby kommun slutförhandlar om Astrid Lindgrens Näs. Värderingen av bolaget är nästan en månad bort. – Det är svårt att värdera ett bolag som går med driftunderskott varje år, säger kommunstyrelsens ordförande Tomas Peterson (M).

Annons:

I dag träffar representanter från Vimmerby kommun det företag som ska utföra den oberoende värderingen av det företag som kommunen bildade 2006 och som gått med underskott varje år sedan dess. Totalt har kommunkoncernen satsat cirka 40 miljoner kronor på Astrid Lindgren Näs.

I början av maj avslöjade Dagens Vimmerby att förhandlingar om en försäljning av verksamheten pågår mellan Saltkråkan AB och Vimmerby kommun. För en dryg vecka sedan valde kommunen att gå ut med mer information om den tilltänkta försäljningen. 

Avvaktar värderingen

Den oberoende värdering som ska ligga till grund för Saltkråkans köp ska vara klar runt midsommar.

– Jag har ingen uppfattning om vad det blir och man ska inte ha för höga förväntingar. Det är ett förlustföretag med få tänkbara köpare. Sedan finns det en framtidstro, men det lägger man normalt sett inte in i värderingen.

Enligt Peterson har parterna ännu inte diskuterat priset.

– Vi ska göra det när värderingen är gjord. Det finns många andra frågor som är väl så viktiga och som vi tittar på fram till dess.

Skulle du vara nöjd med tre miljoner?

– Jag kommer inte kommentera några summor.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt