Annons:

Protestmöte om Aleris planer i kväll

Aleris vill bygga en helt ny fastighet väster om bostadsområdet Kohagen. I kväll träffas en mängd villaägare i kvarteret för att diskutera frågan. Enligt uppgifter till Dagens Vimmerby är många kritiska till Aleris planer.

Annons:

Det nya vårdboendet ska ersätta verksamheten vid det som i dag är Stenbäckens behandlingshem mitt i centrum. Stenbäckens behandlingshem har tillstånd för HVB (Hem för Vård och Boende) enligt SoL-tjänstlagen 7.1.1. Brukarna har oftast problem med psykisk ohälsa eller missbruk.

Företagets satsning väster om Kohagen har knappast mötts av applåder från villaägare i området. En person som Dagens Vimmerby varit i kontakt med beskriver att det pågår "ett propagandakrig" i Kohagen där ett antal personer försöker bilda opinion mot Aleris planer på ett nytt vårdboende.

Argumenten för att protestera mot planerna ska, enligt personen, bland annat vara en ökad risk för inbrott, begränsingar i barnens friluftsliv och sjunkande huspriser.

Lägger locket på

I kväll har villaägare i den västra delen av Kohagen kallats till ett möte. Dagens Vimmerby har tagit del av kallelsen där det står att man kommer att ge en "återkoppling" av de diskussioner som förts med kommunens politiker och tjänstemän. 

Dagens Vimmerby har varit i kontakt med en av de två personer som författat kallelsen, men hen lägger locket på och vill inte uttala sig ämnet förrän senare i processen. Media är inte heller välkomna att närvara under kvällens möte. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt