Annons:

  • TOPPCHEFEN SÖKER NYTT JOBB

    Vimmerby kommun riskerar att bli av med ytterligare en toppchef. Foto: Jakob Karlsson

  • TOPPCHEFEN SÖKER NYTT JOBB

    Barn- och utbildningschefen Birgitha Sahlin har sökt samma tjänst i Västerviks kommun, där hon också bor. Foto: Vimmerby kommun

TOPPCHEFEN SÖKER NYTT JOBB

Patrik Kinnbom söker jobb som näringslivschef i Jönköpings kommun. I kväll kan Dagens Vimmerby avslöja att kommunen riskerar att tappa ytterligare en toppchef. Barn- och utbildningschefen Birgitha Sahlin söker samma tjänst i Västerviks kommun.

Annons:

Birgitha Sahlin är förmodligen den chef inom den kommunala förvaltningen som varit mest omdiskuterad. Sahlin fick en hel del kritik i samband med diskussionen om att lägga ned fyra skolor och två förskolor, men har också fått offentligt stöd av Lärarnas Riksförbunds kommunombud Monika Johansson. 

Nu är hon alltså på väg bort från Vimmerby kommun. Västerviks kommun, där Sahlin bor sedan ett antal år tillbaka, söker en barn- och utbildningschef och enligt säkra källor till Dagens Vimmerby har Sahlin varit på en intervju om jobbet under den här veckan. 

Sahlin har varit barn- och utbildningschef i Vimmerby under flera år och Vimmerbys skolvision med målet att bli landets bästa skola togs fram under hennes ledning. 

– Hon har informerat mig om att hon har sökt, men jag vet inga mer omständigheter. Det är offentligt vilka som söker och hon har informerat mig om att hon har sökt, säger kommunchefen Carolina Leijonram.

Vet du om Sahlin kommer ta jobbet om hon får det? 

– Jag har ingen information om det. 

När väntas ett besked?

– Det har jag ingen aning om. Jag vet inte vad det är för ansökningstid eller hur Västerviks rekryteringsprocess ser ut.

Vad skulle det betyda för Vimmerby om Sahlin bytte jobb?

– Jag är nöjd med den ledningsgrupp som vi har i dag, men jag har respekt för att var och en måste göra sina val. En del vill gå vidare och jag har inga synpunkter på det. Vi har haft en stabil ledningsgrupp under en lång tid, men förr eller senare händer det alltid någonting. 

Hur ser du på Birgitha Sahlins insats för Vimmerby?

– Birgitha Sahlin är en väldigt erfaren barn- och utbildningschef och har en bred erfarenhet. Det har varit en turbulent tid i Vimmerby och mycket fokus på barn- och utbildningsnämndens frågor, men utifrån de steg vi har tagit så har jag varit väl förtrogen med hur Birgitha Sahlin har skött sitt arbete. 

Nämndens ordförande Lis Astrid Andersson (S) säger så här: 

– Jag har ingen aning om att Birgitha sökt andra jobb men om hon känner att hon vill trappa ner eller ha ytterligare en utmaning innan hon går i pension så har jag inte några åsikter om det och om det blir aktuellt så får vi lösa det då.

DV har varit i kontakt med Birgitha Sahlin som meddelat att hon inte vill kommentera saken för närvarande. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt