Annons:

Migrationsverket har inte sagt upp avtalet med Vimarhem:

Migrationsverket och Vimarhem har ett löpande avtal. Foto: Simon Henriksson

Migrationsverket har inte sagt upp avtalet med Vimarhem: "Risk vi kalkylerar med"

23 lägenheter hyr Migrationsverket av Vimarhem i Storebro. Avtalet löper på.
– Skulle de lämna skulle det vara ett intäktsbortfall, det säger sig självt, säger Vimarhems vd Johan Oléhn. 

Annons:

I maj skrev Dagens Vimmerby om att Migrationsverket kunde komma att säga upp avtalet med Vimarhem om 23 lägenheter i Storebro. När ett flertal andra boenden för asylsökande blev uppsagda blev Vimarhems lägenheter kvar.

– Avtalet löper och det är sagt att det inte blir någon förändring under 2020 i alla fall. Vi vet att de har lämnat vissa ställen och det är ett scenario som kan inträffa. Det är en risk man måste kalkylera med och något vi får hantera då, säger Johan Oléhn, vd för Vimarhem.

I höstas fick Vimarhem besked att den statliga myndigheten inte skulle lämna Storebro.

– Det är ett löpande avtal, så beslut tas en gång om året. Så länge det inte är ett faktum räknar vi med de är kvar och beskedet vi har fått är att de är kvar det här året i alla fall. Vi hade ett samtal för några månader sedan, men de är inte jättelätta att tolka. Vi lever i en föränderlig värd och plötsligt kan flyktingströmmarna minska eller nya lagförändringar komma. Det är bara att gilla läget.

För Vimarhem handlar det om miljonbelopp.

– Det säger sig självt att det skulle vara ett intäktsbortfall.

Stora underhållsbehov

Migrationsverket har likt en vanlig hyresgäst tre månaders uppsägningstid. Vad som skulle hända med huskroppen om verket drar sig ur är för tidigt att säga.

– Vi får se vad som händer. Det vet jag inte. Det är en hel huskropp och vi kan inte låta det stå tomt och ha lika höga driftkostnader som nu. Jag vet att huset har stora underhållsbehov, så kanske att man lägger det i malpåse. Antingen får man göra en rejäl upprustning eller låta det stå och vila till sig. Vi gör inte en massa underhåll och så länge vi inte hör något är det dumt att spekulera kring det.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt