Annons:

FÖRÄLDERN: ”DET HANDLADE OM VÅLD”

Eleven blev upptryckt mot en vägg och fasthållen under en kortare tid. Därför stängdes läraren av. Foto: Vimmerby kommun

FÖRÄLDERN: ”DET HANDLADE OM VÅLD”

Förra veckan stängdes en vikarierande lärare på Södra Vi Skola av. DV kan nu avslöja varför. Läraren tryckte upp en elev mot väggen och höll fast eleven under en kortare tid. – Vi har övervägt att polisanmäla händelsen, säger föräldern till det drabbade barnet till Dagens Vimmerby.

Annons:

Det var i början av förra veckan som incidenten inträffade på Södra Vi skola. Den obehöriga läraren hade haft ett heltidsvikariat sedan mars månad – och stängdes av med omedelbar verkan när händelsen rapporterades till rektorn på skolan, Annemo Grahm.

I går skrev Dagens Vimmerby om att läraren stängdes av, i dag kan vi avslöja vad som hände. Läraren tryckte upp eleven mot väggen och höll fast eleven under en kortare tid.

– Mitt barn uppträdde olämpligt och till slut brister det för läraren som trycker upp mitt barn mot väggen och håller fast mitt barn. Även om man är utsatt för stress och press är det aldrig okej att använda fysiskt våld. Jag hoppas över allt annat att läraren inte sätter sin fot inom en barnverksamhet igen, säger föräldern till Dagens Vimmerby. 

 "Borde ha fått en förklaring"

På det stora hela anser föräldern att skolan har agerat på ett korrekt sätt. Läraren stängdes av med omedelbar verkan och eleven har erbjudits samtal med skolsköterska och skolkurator.

– Rektorn lyssnade på mig och det var jättebra att skolan stängde av läraren, men vi föräldrar och elever borde ha fått en förklaring till vad som hänt och varför läraren plötsligt försvann. Det fanns många vittnen till händelsen och nu blir det bara att det florerar massa rykten.

Däremot är föräldern mycket kritisk till rektorn Annemo Grahms uttalanden i Dagens Vimmerby.

– Rektorn säger att det är ”ett handhavande som inte är riktigt rätt i skolans värld” och det förstår jag inte. I min värld är våld aldrig okej, varken i skolan eller någon annanstans. Mitt barn blev utsatt för ett övergrepp och rektorn säger att det blev ”lite tokigt”. Vadå ”lite tokigt”? Jag tycker inte att rektorn belyser allvaret i situationen och det har jag framfört till henne. Jag förstår inte hur man kan uttrycka sig så.

Enligt föräldern har läraren varit inblandad i fler aincidenter.

– Det har framkommit att läraren skickat hem elever och det får man inte göra.

"Vad är det för rättvisa?" 

Föräldern är också mycket kritisk mot att läraren fick lön under sina tre sista anställningsdagar.

– Jag blir arg för att läraren får full lön, medan jag som mamma förlorar ekonomiskt på att behöva ta ut vård av sjukt barn för att en sådan här händelse inträffar inom skolan. Vad är det för rättvisa? Jag tycker absolut inte att hon skulle ha fått full lön efter det här.

Föräldern har funderat på att polisanmäla händelsen.

– Det handlar om ett ofredande alternativt en misshandel, men vårt barn har bett oss att inte göra det. Hen vill lägga detta bakom sig och fick några bra sista dagar i skolan och en skolavslutning där hen kunde känna sig trygg.

Hur har barnet påverkats av händelsen?

– Det kan vi inte veta än. Hen blev utsatt för ett övergrepp och självklart är förtroendet för den här läraren förbrukat, men jag tror att hen fortfarande har kvar förtroendet för skolan.

Ingen ursäkt

Eleven har inte fått någon ursäkt från den avstängde läraren.

– Det stod att läraren var ångerfull, men jag undrar på vilket sätt? Mitt barn har inte fått någon ursäkt.

Annemo Grahm vill inte kommentera artikeln mer än så här: 

 – Allvaret belystes genom att läraren blev avstängd. Att ordet handhavande användes var av hänsyn för de inblandade.


Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt