Annons:

Räddningstjänsten kvar vid brandplatsen under midsommar

Räddningstjänsten har några man kvar vid brandplatsen, meddelar Stefan Larsson.

Räddningstjänsten kvar vid brandplatsen under midsommar

Branden mellan Hultsfred och Målilla är under kontroll. Räddningstjänsten är kvar på platsen fram till klockan 16.00 på midsommarafton. – Därefter tar anläggningsägarna vid och fortsätter bevakning av brandplatsen, skriver räddningschef Stefan Larsson i ett mejl till DV.

Annons:

Under torsdagen började en lastbil brinna mellan Hultsfred och Målilla. Branden spred sig snabbt och mynnade ut i enorm brand. En pelletsfabrik blev helt övertänd och en stor skogsbrand tog också fart. 

Räddningstjänsten är kvar på platsen under midsommarafton med några brandmän. 

– Vi har trappat ned och har just nu en styrka på cirka fem man kvar. Vi beräknar vara kvar med nuvarande släckstyrka till cirka klockan 16.00. Därefter tar anläggningsägarna vid och fortsätter bevakning av brandplatsen, skriver räddningschef Stefan Larsson i ett mejl.

Vid branden i Stockhorvan har Räddningstjänsten fått hjälp av hemvärnet. 

– Räddningstjänsten ställde en fråga till hemvärnet under eftermiddag om hjälp med cirka 25 manskap för eftersläckning och bevakning, efter några timmar fick räddningstjänsten svaret att hemvärnet kunde bistå med cirka tio hemvärnsmän och att dessa troligen kunde angöra brandplatsen efter klockan 18.00. Räddningstjänsten sätter ett väldigt stort värde på hemvärnet som resurs. Det har varit många samverkande resurser i denna insats såsom räddningstjänster ifrån flertalet kommuner samt både statliga och privata samverkansparter. 

En brandman har skadats lindrigt i branden. Till Smålandsnytt sade ägaren på torsdagen att värden för 20 miljoner kronor kommer att gå förlorade. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt