Annons:

Musikvecka för funktionsnedsatta:

Sven-Inge Lindeborg är heltaggad inför konserten på fredag.

Musikvecka för funktionsnedsatta: "Ska bjuda på show"

I dag började sommarkursen för intellektuellt funktionsnedsatta på folkhögskolan i Vimmerby. På fredag kulminerar musikveckan med konsert. – Jag ska bjuda på en riktig show, säger Sven-Inge Lindeborg, som är en riktig veteran.

Annons:

För tionde året i rad arrangerar folkhögskolan i Vimmerby en musikkurs för intellektuellt funktionsnedsatta. Musikveckan pågår från måndag till fredag och avslutas med en nästan två timmar lång konsert, där kursdeltagarna får visa upp sina färdigheter. 

– Det är en underbar gemensamhetsvecka och ett koncept som verkligen är lyckats. Den här kursen är den av våra kurser som alltid blir full först. I år är det 17 deltagare, men egentligen har vi 20 platser. Det har krockat för några, säger folkhögskolans Agnetha Kinell. 

Funktionsnedsatta från hela Sverige kommer för att delta i kursen. 

– Det är mycket musik, sång och dans. På fredag på konserten är det uppträdanden och många kör solo. Det brukar vara 200-300 personer och titta. 

Blir fullt ös

Sven-Inge Lindeborg har varit med alla tio år och är ordentligt laddad för fredagens konsert. 

– Då blir det fullt ös. Jag är heltaggad, säger han. 

Vad är roligaste med den här veckan?

– Att få sjunga, jag vill verkligen jobba med mig själv för att vara en häftig artist och i år har jag verkligen guld i gruvan. Det blir "Born in the USA" med Bruce Springsteen. Jag ska bjuda på en bra show. 

Är Bruce idolen?

– Numera är det så, det är skoj att göra covers på hans låtar, i och med att han varit i Sverige mycket. 

"Har kalla nerver"

Däremot är det första gången Sven-Inge kör en låt av Bruce Springsteen. 

– Senast körde jag Neil Youngs "Rockin´ in the Free World". Det är skitskoj att få sjunga och som tur är har jag kalla nerver. Man måste ha bra självförtroende om man ska upp på scenen. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt