Annons:

Vimmerby Turistbyrå önskar kraftigt höjt anslag

Turistchefen Peter Göransson vill se ett höjt anslag till nästa år. Foto: Simon Henriksson

Vimmerby Turistbyrå önskar kraftigt höjt anslag

Vimmerby Turistbyrå ekonomisk förening får ett anslag från kommunen på 1,35 miljoner kronor för 2016. Till nästa år vill man att summan höjs till 1,8 miljoner. – Jag har inga som helst kommentarer, säger turistchefen Peter Göransson.

Annons:

Vimmerby Turistbyrå drivs av en ekonomisk förening som har ett 50-tal ägare. Föreningen får varje år ett kommunalt anslag och i år ligger det på 1,35 miljoner kronor. Till nästa år vill föreningen att nivån höjs rejält.

Dagens Vimmerby har gått igenom ett avtalsförslag som lämnats in till kommunen. Vimmerby Turistbyrå vill utöka sitt ansvar för Vimmerbyturismen och föreslår att anslaget höjs till 1,8 miljoner kronor under 2017. Avtalet föreslås löpa över ett år och höjningen ligger på 33 procent jämfört med årets nivå.

”Skulle bara förstöra”

Turistchefen Peter Göransson vill inte lämna några kommentarer förrän parterna kommit överens.

– Det skulle bara förstöra diskussionen om jag sa något. Medlemmarna i KSAU har inte ens sett vårt förslag och jag tror att jag skulle sabba det vi jobbat för om jag sa något. Vi har ett antal förslag på saker som vi kan göra mer, vi lägger till lite saker vi inte har gjort innan och presenterar en ny prisbild, säger han.

”Inspirerats av andra”

Förslaget innebär bland annat att den ekonomiska föreningen inleder ett arbete med inflyttningsservice, som både syftar till att locka nya invånare till kommunen och att ta hand om nyinflyttade.

– Jag tror att det skulle vara ett jäkligt bra komplement. Vi har inspirerats av andra kommuner och plockat russin ur lite olika kakor, men även det kommer vara föremål för diskussion.

Vad tror du om era möjligheter att få den här summan?

– Kommunen har bjudit in till dialog och det är en härlig signal.

Avtalsförslaget innehåller knappt 20 punkter som stipulerar hur Vimmerby Turistbyrå ska arbeta. Det handlar bland annat om driften av turistbyrån, marknadsföring och varumärkesbyggande. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt