Annons:

Teknikjättens uppmaning: Uppdatera din telefon!

Har du en iPhone? Då bör du uppdatera den kvickt. Apple är utsatta för en hackergrupp.

Teknikjättens uppmaning: Uppdatera din telefon!

Teknikjätten Apple går nu ut och varnar sina användare och uppmanar dem att snabbt uppdatera sina telefoner. Flera av Apples produkter ska vara utsatta för avlyssning. En israelisk hackergrupp ska ligga bakom.

Annons:

Sitter du inne på en iPhone? Då gör du nog bäst i att genomföra en ny uppdatering. En israelisk hackergrupp vid namn NSO, som specialiserat sig på mjukvara som spårar och avlyssnar mobiltelefoner, sägs ligga bakom en attack mot teknikjätten Apple och flera av deras produkter ska vara utsatta för avlyssning, uppger Aftonbladet och hänvisar till amerikanska källor.

Det ska vara i Apples senaste uppdatering av operativsystemet IOS som tre säkerhetshål hittats. IOS finns i mobila enheter som iPhone, iPad och iPod touch. På grund av säkerhetshålen kan hackergruppen läsa textmeddelanden, spåra mejl och kontakter. Avlyssningsprogrammet ska också möjliggöra för dem att ta reda på lösenord och spela in ljud. 

"Installera uppdateringen!" 

Apple har svarat med att under gårdagen gå ut med en uppdatering av IOS-versionen. På sin webbsajt uppmanar företaget mobilanvändare att så snart som möjligt installera uppdateringen. 

Samma mjukvara skulle kunna användas på Androidtelefoner, skriver tidningen Wired. 

 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt