Annons:

Vision firade fem år inne på ALV

Britt Wimarsson, Tony Söder, Veronica Magnusson, Mikael Sandberg och Samet Ibrahim under firandet i lördags. Foto: Simon Henriksson

Vision firade fem år inne på ALV

För fem år sedan bytte SKTF namn till Vision. I lördags firade fackföreningen namnbytet på Astrid Lindgrens Värld. – Det känns som att det blivit mer drag sedan namnbytet, säger Tony Söder från Visions Vimmerbyavdelning.

Annons:

2011 ändrade fackförbundet SKTF sitt namn. I stället blev man Vision. 

Under hela veckan har detta firats av medlemmar och förtroendevalda. I lördags firades det också i Vimmerby. Fackföreningens förbundsordförande, Veronica Magnusson, besökte Visions firande på Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby. 

– Jag är här för att träffa förtroendevalda och medlemmar, säger Veronica Magnusson. 

Varför blev det just Vimmerby?

– Visions fem år firas på olika sätt hela veckan och jag fick inbjudan hit och tyckte att det var en fin aktivitet. Astrid Lindgrens Värld är en av de finaste parkerna som finns. 

"Firar i parken"

Represanter från Region Kronoberg, Region Östergötland, Västerviks kommun, Vimmerby kommun, Oskarshamns kommun, Emmaboda kommun, Nybro kommun, Kalmar kommun och Högsby kommun var med och firade kalaset. Drygt 400 medlemmar dök upp på ALV. I Vimmerby finns 185 visionsmedlemmar. 

– Vi firar här i parken och bjuder in våra medlemmar från olika platser och bjuder på lite saker, säger Tony Söder, Vision Vimmerby. 

Hur har namnbytet påverkat?

– Det har blivit mer drag känner jag och det beror på namnbytet. Vi är mer framåt, vi är visionärer och vill rekrytera. Det blir tydligare. När vardagen rullar på är det ju bara så att facket är med, men händer det något finns vi med och vill hjälpa.

Vision är en facklig organisation för kommunalt och privat anställda inom kommun, landsting och kyrka.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt