Annons:

Butiken går över till tidsbokning på grund av covid-19 – satsar hårt på näthandeln

Boston ändrar öppettiderna och satsar hårt på näthandeln. Foto: Arkivbild

Butiken går över till tidsbokning på grund av covid-19 – satsar hårt på näthandeln

Vimmerbybutiken Boston Clothing gör stora förändringar på grund av covid-19. Nu går man över till tidsbokning i butiken – och satsar hårt på näthandeln.
– Vi vill göra samhällsnytta, säger ägaren Kim Wickström.

Annons:

Boston Clothing har förstås, likt många andra, drabbats hårt av coronakrisen och minskad försäljning. Nu agerar Vimmerbybutiken för att minska risken för smittspridning av covid-19 i lokalen. 

Från och med i dag kommer kunderna erbjudas tidsbokning för att handla i butiken mellan måndag och torsdag. 

– Det är tufft, men vi ser att covid ökar kraftigt igen och både vi och kunderna är utsatta för risk att bli sjuka. Då har vi tänkt på hur vi på bästa sätt kan göra samhällsnytta. Vi har butiken öppet fast för en åt gången. Man får boka sin tid i butiken, säger Kim Wickström.

Hittills har det inte hunnit bli så många tidsbokningar.

– Vi har haft två kunder så här långt och det har funkat jättebra. Vi kommer fortsatt ha öppet som vanligt fredag och lördag, men på vardagar väljer vi att göra så här, säger han vid lunchtid. 

Är du inte rädd för att det här ska innebära mindre försäljning?

– Det är en risk vi får ta. Att stå i en butik och vänta på kunderna är fel koncept just nu. Om inte covid fanns skulle vi vilja ha 1 000 personer i butiken förstås, men nu är läget som det är. Nu gör vi så här och har öppet som vanligt fredag och lördag. Jag tycker att det här är ett bra sätt, att man får vara ensam i butiken och vi gör det också för att säkra så inte vår personal blir sjuk heller. 

Gör stor satsning på nätet

I samband med detta lägger också Boston ned tid på att göra en stor satsning på näthandeln – för att locka de som bor här att handla över nätet från deras butik.

– Vi måste lägga mer krut på näthandeln och utveckla nätet ännu mer. Det ska generera att vi överlever det här förhoppningsvis. Det är ett bra alternativ för de som vill köpa lokalt, men inte vill gå i butiker just nu. Då kan man antingen få det utkört, att vi levererar hem det till folk eller att man hämtar varorna man beställt här på ett smittsäkert sätt. Även om vi har tidsbokning på vardagar kan man ju handla på nätet sju dagar i veckan.

Kim Wickström är mån om att det lokala ska gynnas. 

– Jag är väldigt mycket för att handla lokalt, så är det. Jag tycker inte det är fel av de butiker som har öppet som vanligt varje dag. Nu handlar det om att överleva och hålla huvudet över vattenytan. Det är en extremt tuff tid, men jag går hellre i konkurs än att någon blir smittad i butiken. Vi ska ta oss ur den här krisen och jag vill uppmana alla att handla lokalt. Har butiken ingen nätbutik, så kan man säkert ringa dit och komma överens om något. Alla vill överleva det här.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt