Annons:

Förbundsdirektören lämnar Itsam – blir ny kommunchef

Mattias Robertsson Bly lämnar jobbet som förbundsdirektör på Itsam. Foto: Pressbild

Förbundsdirektören lämnar Itsam – blir ny kommunchef

Itsams förbundsdirektör Mattias Robertsson Bly lämnar sitt uppdrag. Han ska bli kommunchef i Ånge kommun i Västernorrlands län.

Annons:

Mattias Robertsson Bly blev ny förbundsdirektör efter Susanne Korduner för drygt tre år sedan. Under hans tid har Itsam flyttat från Kinda till Linköping – och kritiken mot kommunalförbundet har varit stor från just Kinda, som överväger att lämna samarbetet. 

Nu lämnar Robertsson Bly sin tjänst. 

Han ska i stället ta sig an jobbet som kommunchef i Ånge kommun. Han tillträder sin nya tjänst den 1 mars nästa år. 

– Det känns väldigt spännande och förväntansfullt att få vara en del i utvecklingen av Ånge Kommun. För att stärka kommunen kommer jag lägga stort fokus på utökad samverkan och digital verksamhetsutveckling för att göra kommunen mer effektiv - men även mer attraktiv att leva och bo i. Stort fokus blir det också på kommunens ledarskap, både gällande den kommunala organisationen men även när det gäller kommunens roll tillsammans med näringsliv, föreningsliv och alla medborgare, säger Mattias Robertsson Bly i ett pressmeddelande.

"Önskar lycka till"

Itsam är ett kommunalförbund där även Kinda, Åtvidaberg, Ödeshög, Ydre och Boxholm ingår 

– Det är en förlust för Itsam men jag vill självklart gratulera Mattias och önska honom lycka till i sin nya roll. Mattias har under sin tid gjort ett mycket bra arbete med att utveckla Itsam som kommunalförbund för våra medlemskommuner. Vi kommer nu starta arbetet med rekrytering av ny förbundsdirektör. Det är viktigt att fortsätta utveckla Itsam i samma anda och vi är tacksamma för att vi har en så väl fungerande organisation med duktiga medarbetare, säger direktionens ordförande Annicki Oscarsson (KD). 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt