Annons:

Ebba från Vimmerby är i Charlotte:

Ebba Strömsten (t.v) är au pair precis utanför Charlotte, där en svart man sköts till döds i tisdags. Protesterna har varit massiva efter det.

Ebba från Vimmerby är i Charlotte: "Självklart är det otäckt"

I tisdags sköts en svart man till döds av polis i Charlotte, USA. Ebba Strömsten, 21, från Vimmerby är au pair strax utanför staden, där protesterna nu är stora. – Människor är oroliga, säger hon.

Annons:

Ebba Strömsten lämnade Vimmerby efter gymnasiet och flög till USA. Där är hon au pair hos en amerikansk familj, strax utanför staden Charlotte. I tisdags sköt polisen ihjäl en svart man i staden. Protesterna efter det har varit stora. 

– Det är på nyheterna hela, hela tiden verkligen. Människor är oroliga. Vi bor utanför Charlotte, men jag har varit tvungen att köra dit två dagar, men människor avråder en från att göra det. Både typ myndigheter och vanliga människor. Det var protester i den lilla staden jag bor i också och mina värdbarn blev skickade till en annan skola och vi fick hämta dem där i stället, säger Ebba Strömsten. 

Hon tycker att situationen är otäck. 

– Den som har hand om oss au pairer sa åt att oss att akta oss för Charlotte nu. Så lite otäckt det är självklart. Det har tydligen aldrig hänt något liknande här förut. 

"Ingen som vill närma sig"

Under lördagen släppte den skjutne mannens änka en film från händelseförloppet. Även polisen gick på lördagen ut med en videoninspelning från dödsskjutningen. Under året har det varit återkommande protester i USA, då det uppfattas som att polisen är mer benägen att skjuta obeväpnade svarta än obeväpnade vita. 

– Det är otäckt när det är så pass nära inpå, men vi försöker hålla oss därifrån så gott det går. Vi skulle egentligen ha haft vänner som kom och hälsade på i helgen, men i stället åker vi till South Carolina, där de bor. Det är inte riktigt någon som vill närma sig Charlotte just nu. 

Här har Aftonbladet skrivit om polisen dödsskjutning.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt