Annons:

Restaurang får föreläggande – skadedjur kan ta sig in i lokalen

En livsmedelsinspektör från kommunens miljö- och byggnadsförvaltning har genomfört en oanmäld inspektion av en restaurang i Vimmerby. Restaurangen uppfyller inte lagstiftningens krav. Restaurangen har nämligen anmärkning på fem av tio kontrollerade områden.

Annons:

En av de fem avvikelserna leder också till ett föreläggande. 

Det handlar om att det saknas skydd för att skadejur kan ta sig in i lokalen genom öppna fönster. Åtgärder har tidigare vidtagits, men nu har det blivit likadant igen. Inspektören motiverar beslutet att ge restaurangen ett föreläggande med att det är viktigt att kunna garantera att fåglar, getingar, flugor och andra insekter inte lätt kan ta sig in i lokalen och föra med sig smuts, bakterier och annan ohyra. 

Inspektören kräver att fönstren ska förses med insektsnät. Verksamhetsägaren har tills den sista oktober på sig att åtgärda bristen. 

Uppfyller inte kraven

Restaurangen har också avvikelser på fyra av de andra nio punkterna som kontrollerats, men här föreligger inget föreläggande. Det kommer en inspektör kontrollera vid nästa inspektion. 

Dessa avvikelser var att lokalen är sliten och ofräsch, att oförpackad ost förvaras i frysen och att kontroll och dokumentation av nedkylning ej sker. 

I och med att restaurangen får anmärkning på fem av tio kontrollerade områden uppfyller man inte lagstiftningens krav.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt