Annons:

Så hög blir kostnaden för att få fiber i din villa

Bredbandsbolaget satsar på fiber i Vimmerby. Totalt kommer 900 hushåll erbjudas en anslutning. – Det känns fantastiskt, säger säljchefen Thomas Bäckström.

Annons:

En anslutning kommer att kosta antingen 13 900 eller 15 900 för befintliga Bredbandsbolags-kunder. För de med en annan operatör blir kostnaden antingen 17 900 eller 19 900.

– Installationspriset får vi från nätägaren Skanova och det styrs av typografi. Det som är lite knepigt med villafibermarkanden är att det inte går att ge något generellt pris. Priset sätts alltid utifrån vad det kostar och vi vill hålla nere priset så mycket som möjligt, säger Thomas Bäckström. 

"Ska vara en hög efterfrågan"

Tidigare har Vimmerby kommun och Telia Company satsat hårt på att erbjuda fiber till villaägare i Vimmerby. Nu kliver alltså en tredje aktör in i matchen. 

– Det finns ett väldigt bra utbud med flera aktörer, men det är roligt att det finns många husägare som inte har uppgraderat sin infrastruktur. Det som är drivande i våra kampanjer är att det ska vara en hög efterfrågan och det 900 hushåll som inte valde Telia i den första runden är befintliga kunder till Bredbandsbolaget. Det vi vet är att om inte vi erbjuder fiber väljer de snart någon annan. Vi ska kunna erbjuda en uppgradering av infrastrukturen. 

"Ligger inte i planen"

Bredbandsbolaget kommer inte gräva något eget nät, utan man kommer att samarbeta med Telia Companys nätbolag Skanova som redan grävt fibernät i flera villaområden i Vimmerby. Det innebär att även om endast en villaägare beställer en anslutning så kommer anslutningen genomföras. 

Kan det bli aktuellt att gräva egen fiber framöver?

– Det ligger inte i planen för det här projektet.

Vad är er målsättning med kampanjen? 

– Vi har egentligen ingen målsättning utifrån penetration, det viktiga är att vi är ett fullgott alterantiv för våra befintliga kunder. 

Diskussion med kommunen?

Samtidigt tittar Vimmerby kommun på en lösning för sitt hårt kritiserade fiberprojekt och har diskuterat med både Telia och IP Only. Något samtal med Bredbandsbolaget har ännu inte ägt rum. 

– Vi är öppna för alla typer av dialoger. 

De 900 hushållen som erbjuds fiberanslutning av Bredbandsbolaget är utspridda över i stort sett hela stan. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt