Annons:

Lifvs-butiken i Vena förses med paketboxar:

Postnords paketutlämningsboxar har kommit på plats vid Lifvs-butiken i Vena och Fredrik Nilsson är nöjd med butikens fyra första månader i Vena. Foto: Privat/Ossian Mathiasson

Lifvs-butiken i Vena förses med paketboxar: "Fantastiskt kul"

Postnord testar i samarbete med Lifvs att placera ut paketboxar på landsbygden. Nu har boxarna kommit till Lifvs obemannade butik i Vena.
– Vi är den andra Lifvs-butiken som får paketboxarna, säger butikschefen Fredrik Nilsson. 

Annons:

Nu kan man både handla livsmedel och hämta paket vid den obemannade och dygnet runt-öppna Lifvs-butiken i Vena.

Postnords paketutlämningsboxar består av 13 luckor i varierande storlek och är tillgänglig dygnet runt. Det är möjligt att välja Postnords paketbox som leveransalternativ via e-handlarens checkout – och mottagaren legitimerar sig genom Postnords app och Bluetooth när man ska öppna sin angivna lucka.  

– Paketboxarna kom på plats i torsdags. Det är en extra service som man kan erbjuda till kunderna än att de ska behöva åka till Hultsfred för att hämta paket. Det är fantastiskt kul att de kan hämta paket och handla samtidigt, eller tvärtom. Venaborna säger att affären har gett dem massa livskvalité så det är kul, säger Fredrik Nilsson och fortsätter:

– Vi är den andra Lifvs-butiken som får paketboxarna. Kul att det blir just Vena, det är en ort som har en mil för att hämta något. 

Försäljningsrekord i fredags

Mataffären drivs utan personal och kunderna loggar in i butiken med hjälp av sin mobiltelefon som de också betalar sina varor med.

I snart fyra månader har Lifvs obemannade och dygnet runt-öppna containerbutik i Vena varit igång. Butikschefen Fredrik Nilsson är mycket nöjd med starten. 

– Det går verkligen jättebra. I fredags hade vi faktiskt försäljningsrekord sedan Vena-butiken öppnade. Det kommer mycket folk till butiken och kunderna har stor respekt till varandra när det redan finns kunder i butiken. Jag märker att mun till mun-metoden fungerar, säger Fredrik Nilsson och fortsätter: 

– Jag har byggt om lite i butiken och förfinat sortimentet för att lyssna på vad kunderna vill ha. Det har säkert gett resultat.

Västerviksbutiken är stängd

Lifvs-butiken i Västervik är för tillfälligt stängd och ska flytta till en annan plats. 

– Det var mer som en säsongsbetonad butik när den låg på Notholmen. Den ska placeras på ett annat ställe i Västervik och är inne för reparation. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt