Annons:

Elever samlade in pengar till Världens Barn

Här överlämnar de pengarna som samlats in. Foto: Simon Henriksson

Elever samlade in pengar till Världens Barn

Över 4 500 kronor. Så mycket har eleverna på introduktionsklasserna på Vimmerby gymnasium samlat in till Världens Barn. – Vi vill hjälpa de som behöver hjälp, säger Hamseh Hassan.

Annons:

I dag överlämnade eleverna, som är närmare 30 till antalet, över de insamlade pengarna till Rädda Barnens representanter Lena Lundin och Marianne Gustafsson. 

Sedan oktober förra året har eleverna samlat in stålar genom att baka kakor och bröd, pantat flaskor, samlat kläder och bett människor att skänka pengar.

Nu kunde de lämna över mer än 4 500 kronor. 

– Idén kom från eleverna själva på ett klassrådsmöte. Från början var tanken att skänka till flyktingarna förra året, men nu är de ju inte kvar i Vimmerby, säger läraren Carina Johansson. 

Många av eleverna har kommit till Sverige som ensamkommande flyktingbarn. Hamseh Hassan, en av eleverna, förklarar varför han tycker att det är viktigt att göra något.

– Vi har haft samma resa, vi kom till Sverige utan familjer. Vi är här nu och känner med dem, vi vill hjälpa dem. De har inte några pengar och ingen mat, säger han. 

"Helt fantastiskt"

Asef Mohseni håller med. 

– Vi vill hjälpa de som behöver hjälp, säger han. 

Lena Lundin, kassör i Rädda Barnen Vimmerby, var väldigt tacksam. 

– Det här gjorde vår dag. Det är helt fantastiskt, säger hon. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt