Annons:

EX-POLITIKER UTSATT FÖR NAZISTHOT

Här är hotbrevet som satt på ex-politikerns bilruta i går natt. Foto: Privat

EX-POLITIKER UTSATT FÖR NAZISTHOT

En före detta politiker i Vimmerby kommun har fått ta emot ett hotbrev från nazister. I brevet kallas politikern för "Jävla Sverigefiender" och det står "Vi vet allt om er". – Det känns obehagligt och overkligt, säger ex-politikern, som vill vara anonym av hänsyn till familjen.

Annons:

Brevet inleds med orden: "Jävla SVERIGEFINENDER". I brevet, som har en uppenbart hotfull ton, står det att den som skrivit det vet allt om den som hotbrevet är riktat mot. 

"Hoppas era barn har det bra. När ni stödjer detta förakt mot vårat foster land", står det vidare. 

Brevet avslutas med följande ord: "Hoppas att ni kan sova gott om nätterna!!!" och innehåller en felritad svastiska, som är starkt förknippad med Nazityskland och ofta benämns som hakkors.

"Mest arga"

Brevet är adresserat till en tidigare politiker i Vimmerby kommun, som numera inte innehar några officiella uppdrag för något parti. 

Dagens Vimmerby har varit i kontakt med ex-politikern, som inte vill träda fram med sitt namn med hänsyn till familjen. Hen har gått med på att uttala sig anonymt.

– Den satt på min bil natten till i går. Det känns obehagligt och overkligt att något ska hända oss. Jag har ingen aning om vem eller vilka som ligger bakom, säger ex-politikern. 

Tror du att det kan ha kopplingar till ditt tidigare politiska engagemang?

– Vet inte om det har med mina politiska åsikter att göra, men jag står upp för vad jag tycker och det kommer jag att fortsätta att göra. 

Känner ni er rädda?

– Vi är mest arga, men rädda att det ska påverka våra barn på något sätt. Jag vet inte riktigt hur vi ska agera. 

Brevet saknar tydlig avsändare. Det nazistiska hotbrevet är polisanmält. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt