Annons:

Hemtjänsten ska inte längre utföra livsmedelsköp åt personer i tätorten

Hemtjänsten ska inte längre utföra livsmedelsinköp i Vimmerby tätort. Foto: MostPhotos

Hemtjänsten ska inte längre utföra livsmedelsköp åt personer i tätorten

Hemtjänstens personal ska inte längre utföra inköp i livsmedelsbutiker för personer i Vimmerby tätort. Det skriver kommunen i ett pressmeddelande. 

Annons:

Under pandemin har hemtjänstens personal hjälpt berörda personer med att utföra inköp i livsmedelsbutiker för personer i Vimmerby tätort. 

"Både individer och verksamheter har ansvar för att motverka spridningen av covid -19. Folkhälsomyndighetens rekommendation just nu är att vi alla ska undvika att i onödan vistas i butiker. För hemtjänsten är det extra viktigt att på alla sätt arbeta för att begränsa smittspridningen eftersom covid-19 är en livshotande sjukdom och man i sitt arbete möter personer i riskgrupp som riskerar att drabbas allvarligt. Om personal inom hemtjänsten inte besöker livsmedelsbutiker för att göra inköp minskar risken för smitta och smittspridning. Detta ger ökad säkerhet för alla som har hemtjänst", skriver kommunen som en förklaring till varför det upphör. 

Berörda personer ska ha fått ut information om att de i stället ska få hjälp att beställa varor från ICA Supermarket eller Tempo. Varorna körs sedan hem av butiken. Livsmedelsbutikerna i kransorterna erbjuder sedan lång tid tillbaka – före pandemin – sådan hemsändning. 

Varorna utan kostnad

Livsmedelsbutikerna i Vimmerby tätort som kör hem varor till äldre och personer med funktionsnedsättning som inte själva har möjlighet att göra sina inköp får ersättning fram till 31 mars 2021. Därmed får personerna hem sina varor utan kostnad. 

"Livsmedelsbutikerna bestämmer själva om de vill erbjuda sina kunder hemkörning av varor. I dagsläget är det ICA Supermarket och Tempo i Vimmerby som erbjuder detta", skriver kommunen.

Butikerna i kransorterna har redan innan pandemin fått bidrag för hemsändning, där syftet är ett stöd för landsbygden. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt