Annons:

Två anvisade flyktingbarn –

Bara två ensamkommande flyktingbarn har anvisats till Vimmerby kommun 2016. Det gör att verksamheten kan komma ifatt, säger Eva Berglund (S).

Två anvisade flyktingbarn – "Då var det kaos"

Vimmerbys kommuns fördelningstal för 2016 var 88 ensamkommande flyktingbarn. Två har anvisats till kommunen. – Vi har lyckats komma ifatt, säger socialnämndens ordförande Eva Berglund (S).

Annons:

Mellan tre och fem ensamkommande barn anvisades till Vimmerby kommun i veckan förra hösten. Det är stora kontraster mot nu. 

Efter nio av årets tolv månader har endast två barn anvisats till Vimmerby. Ingen av dem har placerats på kommunens boenden. Det trots att Vimmerbys fördelningstal för 2016 var 88. Den enkla anledningen är förstås att Sverige gjort det svårare för människor att komma hit och söka asyl.

– Det är två anvisningar med anhöriganknytning, så de har placerats hos sina anhöriga, säger Eva Berglund (S). 

Att betydligt färre ensamkommande flyktingbarn ska in i boendeverksamheten har gjort att verksamheten kunnat anpassa sig, menar hon. 

– Det var kaos förra hösten och vi hann inte att ta emot killarna på ett bra sätt. Det var bara att ta in dem, så att de kom in och fick någonstans att bo. Personalen gick på knäna, men nu är vi i bättre fas. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt