Annons:

Fastighetschefen om Vimarhaga:

Nästa vecka ska fastighetsavdelningen gå igenom Vimarhaga.

Fastighetschefen om Vimarhaga: "Räknat med en del"

Sverigedemokraterna har efterfrågat vad kostnaden blir att renovera Vimarhaga efter de ensamkommande flyktingbarnen. Men fastighetsavdelningen har inte ens genomfört en besiktning av fastigheten än. – Det går inte att säga någonting i nuläget, säger fastighetshefen Rolf Johansson.

Annons:

För några veckor sedan skedde till slut den sedan länge planerade flytten av de ensamkommande flyktingbarnen från Vimarhaga i Vimmerby till Nygård i Locknevi. 

Vimarhaga ska efter jul användas till det lokalerna var tänkta till från början. Och nu ska lokalerna rustas upp efter att de ensamkommande flyttat ut. Sverigedemokraterna har via en interpellation begärt svar från socialnämndens ordförande Eva Berglund (S) kring en rad frågor. Framför allt vill SD veta vad renoveringen ska landa på ekonomiskt. 

Fastighetsavdelningen har ännu inte gått igenom lokalerna. 

– Vi ska göra det i nästa vecka, vi har haft städavdelningen där och vi har bara sprungit igenom det. En grundligare genomgång görs nästa vecka, säger fastighetschefen Rolf Johansson. 

"Går inte"

Vad kostnaden kan landa på går inte alls att säga innan den renoveringen, säger Rolf Johansson. 

– Nej, det går inte. Jag vet inte ens om det går att kalla en renovering. Har man hyrt en lägenhet är det oftast inget att göra efter ett år. Nu har det bott tre grabbar i varje rum och det kan bli lite märken, så vi har ju räknat med en del, men inga större grejer. 

Avdelningen på Vimarhaga blev tillfälligt boende för ensamkommande flyktingbarn under hösten 2015, när antalet anvisningar var rekordmånga. Efter årsskiftet ska ett korttidsboende öppna i lokalerna.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt