Annons:

Få föräldrar gick på föreläsningen –

Andreas Glingfors.

Få föräldrar gick på föreläsningen – "Hoppats på fler"

Skolorna i Vimmerby kommun satsade hårt på att ta hit den populäre föreläsaren Andreas Glingfors. Men få föräldrar tog chansen att lyssna till polisen. – Det är synd att inte fler kom, säger Yvonne Carlsson, vikarierande kurator på Vimarskolan.

Annons:

I veckan har polisen Andreas Glingfors besökt Vimmerby och hållit sju föreläsningar om kränkningar på nätet. Föreläsningarna hölls för grundskolorna i hela kommunen och även för vårdnadshavare. Men få vårdnadshavare kom för att lyssna på hans budskap. 

– Samtliga föräldrar har fått en inbjudan, både i pappersform och elektroniskt. Det är många vuxna som kunde varit här, men som inte kom, säger Yvonne Carlsson, vikarierande kurator på Vimarskolan. 

I måndags kväll kom runt 30 föräldrar. Senare i veckan dök 90 upp. Det kunde förstås ha varit långt många fler. 

– Med tanke på att det var 2-300 elever på varje föreläsning, så kunde det varit många fler vårdnadshavare totalt sett.

Varför tror du att inte fler kom?

– Jag vet inte. Vi har gjort så gott vi har kunnat och vi kan inte tvinga föräldrarna att komma hit. Vi försökte marknadsföra det så mycket vi kunde. 

"Kan prata med oss"

Yvonne Carlsson tror att de som kom fick med sig mycket värdefull information till framtiden. 

– Det måste gett väldigt mycket. Jag tyckte att föreläsningen var bra och det han sa är nyttigt för alla att höra. Jag fick höra om en kille, han hade hörlurar i öronen, som kommit fram till Andreas och sagt att jag tänkte stoppa i den andra också men i stället släppte jag ut de andra. Det är ju väldigt bra. 

Föreläsningarna var riktade mot både elever och elevernas föräldrar. 

– Tanken var att eleverna skulle komma hem och prata om det och diskutera det med sina föräldrar, men de kan prata med oss också förstås.

Väldigt uppbokad

Hon hoppas att de ska kunna ta tillbaka Andreas Glingfors igen. 

– Vi vet ju inte hur länge han håller på, men vi hoppas kunna ta hit honom igen. Sedan är han ju väldigt uppbokad, men vi ska försöka. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt