Annons:

Nytt jubel för mjölkbönderna – Arla höjer mjölkpriset igen

Mjölkbönderna kan jubla ännu en gång. På bilden är det en ko. Foto: Arla

Nytt jubel för mjölkbönderna – Arla höjer mjölkpriset igen

Den här hösten tycks verkligen vara vändpunkten för de svenska bönderna. Under perioden september till november höjdes mjölkpriset med totalt 50,6 öre per liter. Nu kommer nästa höjning.

Annons:

Arla Foods väljer att höja mjölkpriset som betalas till bönder med 18,7 öre den 1 december, skriver den bondeägda mejerikoncernen i ett pressmeddelande. Höjningen är den fjärde i år och Arla lovar samtidigt ytterligare en höjning i januari.

Decemberhöjningen innebär att priset för konventionell mjölk från svenska bönder blir 311,1 öre per kilo, vilket är den högsta prisnivån sedan september 2014. 

Under perioden september till november höjdes mjölkpriset med totalt 50,6 öre per liter.

Decemberhöjningen innebär att priset för konventionell mjölk från svenska bönder, baserad på icke-GMO-foder, blir 311,1 öre per kilo. Prisnivån är den högsta sedan september 2014.

"De europeiska marknaderna fortsätter att stärkas till följd av den minskade mjölkproduktionen och vi får även positiva signaler från våra internationella marknader. Utsikterna för de kommande månaderna är fortsatt positiv och därför kommer det en liknande höjning i januari", säger Natalie Knight, Arla Foods finansdirektör, i pressmeddelandet.


Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt