Annons:

Vimmerby satsar mest i länet på kurser och konferenser

Vimmerby kommun lade 5,8 miljoner på kurser och konferenser under 2015. Det visar Aftonbladets granskning. Foto: Jakob Karlsson

Vimmerby satsar mest i länet på kurser och konferenser

Vimmerby är den kommun i länet som spenderar mest pengar på representation, kurser och konferenser. Det visar Aftonbladets stora granskning.

Annons:

Aftonbladet har begärt ut uppgifter för representation, kurser och konferenser från samtliga kommuner i landet. Vimmerby kommun spenderade 5,8 miljoner kronor på kurser och konferenser under 2015 och 0,7 miljoner på representation.

Vimmerby har bland annat satsat på ett ledarutvecklingsprogram för sina högsta chefer under de senaste åren. 

Fördelat per skattebetalande invånare blir det 479 kronor. Det är den högsta siffran i länet. Tvåa är Högsby med 464 och trea Mörbylånda med 460. Västervik ligger på 395 kronor per skattebetalare, Hultsfred på 422, Kinda på 457 och Eksjö på 311.

5,7 miljarder

Aftonbladet har även gjort samma granskning när det gäller landstingen. Landstinget i Kalmar län spenderade 231 kronor per skattebetalare på representation, kurser och konferenser år 2015. Det är en av de högre siffrorna i landet. Mest pengar spenderar Örebro län med 326 kronor per invånare och lägst Stockholm med 19 kronor.

Enligt Aftonbladets granskning, som även gäller myndigheter, spenderade det offentliga Sverige 5,7 miljarder på representation, kurser och konferenser under 2015. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt