Annons:

Vårdpersonal har fått rejält kunskapslyft

13 personer inom socialförvaltningen har kunnat fortbilda sig ordentligt under hösten. Foto: Vimmerby kommun

Vårdpersonal har fått rejält kunskapslyft

Kommunen har gjort en rejäl satsning på att lyfta kompetensen inom omvård/funktionshinder. Totalt har 13 personer läst Specialpedagogik A under hösten – och i fredags firade kommunen att alla blivit godkända.
– Det har varit mycket positivt, säger enhetschefen Liselotte Jönsson.

Annons:

Kommunen har fått statliga pengar för att öka kunskapen inom personalgrupperna som arbetar inom omvård/funktionshinder. En femårsstrategi har tagits fram och under 2016 har alla medarbetare fått minst nio timmar fortbildning. 

Störst fokus har legat vid bemötandet vid svåra beteenden inom verksamheten.

"Därför vi finns"

Dessutom har socialförvaltningen satsar lite extra på 13 så kallade nyckelpersoner inom personlig assistans och på gruppbostäderna. De har fått läsa kursen Specialpedagogik 1 på 100 poäng och samtliga har blivit godkända.

Nästa höst ska samma personer gå Specialpedagogik 2, som också ligger på 100 poäng.

– De här personerna ska bli stödpedagoger för att kunna möta och coacha personal ute i verksamheterna. Det blir en kompetenshöjning för verksamheten och vi får en röd tråd i hur vi jobbar med utbildningsfrågor. Alla arbetsgrupper kommer ha en person knuten till sig som de kan bolla svåra frågor med. Vi gör det här för att det ska komma brukarna till gagn. Där är därför vi finns.

Hur har initiativet mottagits av personalen?

– De har varit mycket positiva. De 13 som gått där har tyckt att det varit fantastiskt, samtidigt som det varit en tuff period med jobb och studier samtidigt.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt