Annons:

20 JOBB FÖRSVINNER NÄR VERKSAMHETEN KÖPS UPP

20 jobb försvinner från en verksamhet i Vimmerby när den köps upp av ett annat företag.

Annons:

Det handlar om 20 arbetstillfällen på sågverket Setra som försvinner nu när Mörlundaföretaget Bergs Timber tar över. Köpet av verksamheten har tidigare kommunicerats, men bekräftades i dag och ett avtal mellan de två företagen har upprättats. Köpeskillingen uppgår till 57,5 miljoner och betalningen kommer att ske både kontant och genom nyemitterade aktier i Bergs Timber. 

Bergs Timber tar över anläggningen den 9 januari 2017. Setras ägarandel i Bergs Timber kommer att uppgå i 6 procent. 20 medarbetare sägs upp Setras sågverk i Vimmerby har en kapacitet på 175 000 kubikmeter per år och i dag ligger man på 160 000. Det kommer omedelbart att minskas till 130 000 kubikmeter. Det innebär att 20 medarbetare, varav tio inhyrda, kommer att sägas upp. MBL-förhandlingar kommer att inledas omedelbart. 

Bergs Timber har även slutit en intentionsförklaring med Sveaskog, som kommer att leverera 50 procent av råvaran som ska sågas i Vimmerby.

– Det är en logisk affär eftersom Setra Vimmerby inte är särskilt integrerad med våra andra produktionsenheter när det gäller marknadskoncept och försörjning av råvara, säger Hannele Arvonen, vd och koncernchef i Setra, i ett pressmeddelande.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt