Annons:

Länsmusiken ger 35 konserter för barn

Länsmusiken ger hela 35 konserter i länet för barn. Konserterna kallas för Kottekonserterna och riktar sig mot länets yngsta medborgare.
– Syftet med Kottekonserter är att det ska finnas en produktion som våra yngsta målgrupper kan känna igen sig i och även uppleva med hela familjen, berättar Carolina Johansson som är barn- och ungdomsproducent på Länsmusiken.

Annons:

Så här beskriver Länsmusiken konserten: "Kotte är huvudperson och är varken flicka eller pojke – Kotte är bara Kotte. Kotte är helt ny i Barkskogen. Plötsligt upplockad från sin förra plats av en stor rovfågel och sedan tappad rakt ner i Barkskogen!"

– Musiken som är bärkraften i produktionen introduceras på ett pedagogiskt sätt och barnen får möjlighet att komma riktigt nära den lilla kotteorkestern och de medverkande, säger Carolina Johansson. 

I Kottekonserter medverkar Länsmusikens fasta musiker under ledning av Torbjörn Westman. Kotte spelas av Martin Ibohm och Ivona Grbavac spelar nattfjärilen Vide.

Premiär 26 maj

Emma Adbåge, författare och illustratör har på uppdrag av Länsmusiken skapat världen och karaktärerna. Karl Johan Ankarblom har skrivit nytt ledmotiv för Kotte.

Katarina Bonander regisserar och arbetar även fram ett mindre manus utifrån Emma Adbåges koncept. Scenografi Carolina Johansson tillsammans med Peter Blomqvist. Kostymer sys upp av Aulikki.

Premiär hölls i Torsås den 26 maj. Totalt är det cirka 35 konserter inbokade, främst på skolor.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt