Annons:

Premiär för ny teater i Knastorp:

Kicki Willysson, Anders Enqvist, Maja Enqvist och Tord Johansson är laddade inför premiären. Foto: Simon Henriksson

Premiär för ny teater i Knastorp: "Hoppas alla får en fin kväll"

En ensemble bestående av fyra skådespelare. En annorlunda kärlekshistoria som egentligen inte alls är annorlunda. Hela tolv föreställningar.
Knastorp Kaffe och Kultur bjuder in till teater i sommar.
– Igenkänningsfaktorn kommer nog vara hög, säger producenten Kicki Willysson.

Annons:

Förra sommaren satsade Kicki Willysson och Tord Johansson på en dröm de hade haft länge. Duon öppnade ett kulturcafé i Tuna. 

I år fortsätter satsningen – och tillsammans med välkända Komedianterna-duon Maja och Anders Enqvist blir det en teater som sätts upp i tolv föreställningar. Premiären av "Livet e underbart" sker på söndag kväll. 

– Det är en komedi, en enaktare. Vi har kört en massa olika saker här sedan starten och det har gått jättebra. Nu är det dags för teater igen, säger Kicki Willysson. 

Manus har de arbetat fram tillsammans, med Kicki som producent och regissör. 

– Vi jobbar fram manuset tillsammans. Jag hade en bild framför mig, men den var lite väl naken. Nu har vi klätt på oss, det hade nog blivit för mycket, skrattar Kicki Willysson och de andra. 

"Lätt tro att det är våra liv"

Årets teater utgår från ett äktenskap som varat i 30 år. 

– Den handlar om relationer, äktenskap och kärlek. I den här akten som är på 50 minuter kör vi på innergården och det handlar om Lasse och Monkan som varit gifta i många år. På kvällen ska de ha en trevlig stund hemma med gäster, men sedan händer det lite, säger kvartetten utan att avslöja för mycket. 

– Man kan lätt tro att det är våra liv, haha, men det är saker vi har samlat på oss. Det är inte riskfritt att umgås med oss, det kan komma tillbaka på scenen. Det är en åkomma vi har dragit på oss genom åren, säger Anders Enqvist.

– Igenkänningsfaktorn kommer nog att vara hög, säger Kicki Willysson.

"Väsentlig skillnad"

Att ha med Maja och Anders Enqvist var givet, säger Kicki Willysson. 

– Förra året körde Tord själv och gjorde det med bravur, det gick kanonbra och blev fullsatt. Vi känner att det här inte ska vara samma, så då kom vi på det här temat och då var Maja och Anders givna. Det är skitduktiga aktörer som är lätta att arbeta tillsammans med.

Manuset är helt och hållet deras eget. 

– Det är en väsentlig skillnad att jobba med ett manus själva, som vi gör så här kollektivt, än att få ett manus från någon som är död. Här utvecklas ju texten under resans gång. Här kan det avvika hur mycket som helst, säger Tord Johansson, och fortsätter:

– Vi jobbar lite okonventionellt. Vi har ett råmanus och så sker det ju, mitt i allting, att man ser någonting. Scenen kan växa ut som tusan. Samtidigt behöver vi balansen, men vi är rutinerade och har hållit på i en herrans massa år.

"Finns en värme"

Förväntningarna på sommarens teater är höga. 

– Att publiken ska ha en trevlig stund, att vi har vädret med oss, då ska vi se till att det blir bra. Det är roligt att underhålla andra, att få andra och en själv att må bra. Det är win-win, för vi mår bra av det här också, säger Tord Johansson. 

– Man verkar nöjd här, det är som att det finns en värme. Och då har vi hittat rätt. Det är häftigt om folk känner så och om de kommer tillbaka, säger Kicki Willysson.

"Kan vara provocerande"

Ett 70-tal personer kommer kunna se varje föreställning.

– Förhoppningsvis får de en fin kväll, men vem vet vad det väcker för tankar? Kanske väcker vi så många tankar att de åker hem härifrån i varsin bil, skrattar Anders Enqvist.

Känns allt bra?

– Ja. Man vet aldrig hur publiken reagerar, det man trodde var jättebra kanske inte alls landar bra. Det man inte trodde var så bra, är kanske det som blir bra. Nu gör vi om en del och det kan vara provocerande, människor gillar när det är lika. Jag tror också att publiken har förväntningar. Förhoppningsvis kan vi nå upp till dem. Att bara få ge kultur i den här miljön är fantastiskt.

Kommer ni fortsätta med de här teatrarna kommande år?

– Vi får se hur det utmynnar. Knastorp är nytt och allt vi gör nu gör vi för första gången. Den här gången provar vi en liten ensemble, hur det blir nästa år får vi se. Det är jätteroligt och spännande.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt