Annons:

Tennisoraklet på besök i Vimmerby

Välkände Björn Hellberg besöker Vimmerby i dag. Foto: Jakob Karlsson

Tennisoraklet på besök i Vimmerby

Tennisoraklet Björn Hellberg är på besök i Vimmerby i dag. Hellberg signerar sin nya bok ”Likspett” på Vimmerby Bokhandel.
– Det är alltid trevligt att komma till Vimmerby, säger han.

Annons:

Björn Hellberg har alltid haft många strängar på sin lyra och färre har det inte blivit trots att han snart fyller 73 år. Hans nya bok ”Likspett” är den 24:e i deckarserien om Sten Wall. Totalt är Hellberg nu uppe i cirka utgivna 60 böcker i flera olika genrer.  

I dag finns han vid Vimmerby Bokhandel för att signera det senaste alstret.

– Efter tennisen i Wimbledon, där jag var för 51:a året i följd, gör jag en turné på två veckor varje år. Min bok brukar komma ut i den här vevan, jag är inte i Vimmerby varje år men det är ganska ofta ändå. Det är alltid trevligt att komma hit och det är en välskött bokhandel också. Varje ort med självaktning borde ha en så fin bokhandel, säger han. 

Besökt Näs

Hellberg fick ytterligare kontakt med Vimmerby sedan Kjell Åke Hansson, som var producent för På Spåret under Björn Hellbergs tid i programmet, blev vd på Astrid Lindgrens Näs.

– Han lockade mig dit och jag har varit där och kåserat vid två tillfällen.

Den nya boken beskriver han så här:

– Likspett är ett gammalt verktyg som användes innan kyrkorna innan de hade kartor över gravarna placering. Jag fick höra ordet i Visby förra året och började spinna en intrig runt det.

Några tankar på att varva ned har han inte.

– Jag kör på så länge jag har hälsan med mig och det vet man aldrig. Jag tror att jag vinner på att jag gör många olika saker. Jag är journalist och författare och gör en del underhållning… Det blir en bra mix.  

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt