Annons:

Primes sommarfestival tar ny sats efter blytunga fjolåret

Primes vd, Linda Carlsson, är laddad för att ta revansch för fjolårets tunga sommarfestival. Foto: Jakob Karlsson

Primes sommarfestival tar ny sats efter blytunga fjolåret

Ifjol gick Primes sommarfestival en halv miljon back. Det hindrar inte ägaren Linda Carlsson från att fortsätta satsa. På fredag är det dags för årets festival vid Hotell Ronja.
– Går det runt i år finns det hopp för festivalens framtid, säger hon.

Annons:

Den första upplagan av Primes Sommarfestival lockade 1 500 personer till Mässhallsområdet. Fjolåret slutade med en helt annan siffra – trots att Prime satsat stora pengar på band som Takida och Noice.

Folkfesten uteblev – och arrangören gick back en halv miljon kronor. I år har Linda Carlsson och Prime tänkt om – och satsar på ett tajtare upplägg. Dragplåstren blir partybanden Moderna Tider och Rydell & Quick.

– Vi har gjort om festivalen. Förra året fick vi kritik mot prisnivån. Sett till utbudet var det inte fel prislapp, men man ville inte betala de pengarna. Om prislappen inte kan vara på den nivån så kan inte utbudet vara det heller. I år har vi satsat på att göra en bra fest med akter som trycker igång stämningen och på så sätt har vi kunnat ta ned prislappen, berättar Linda Carlsson. 

 "Ett viktigt år"

För att nå break even ifjol krävdes 1 400 besökare. I år är behovet 600 för ett nollresultat.

– Jag har ingen aning om hur det kommer gå. Det här är tredje gången vi kör och nu vill man att det ska gå runt i alla fall. Det finns hopp för festivalen i framtiden om jag får det att gå ihop i år.

Fjolårets festival riktade sig till hela familjen. I år är målgruppen en vuxen publik.

– Vi har tagit bort delen för barn och kör 18-årsgräns. Vi har inget band som alla kan gå och se på samma sätt som vi hade ifjol och det gör att vi har kunnat dra in på kostnader, säger Linda Carlsson och fortsätter:

– Tidigare år har det varit en äldre publik och jag hoppas att det blir människor som är 30 plus. Det är en sådan här kväll i Vimmerby om året och då hoppas jag att de tar sig ut.

Är det här året avgörande för festivalens framtid?

– Det här ett viktigt år. De stora pojkarna som sysslar med festivaler säger att det tar tre år innan det tar sig och där är vi nu.  

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt